Ga naar de inhoud
Koninginneweg

Nieuwbouw

In 2024 heeft QuaWonen de huurders van Koninginneweg 2a t/m 16 in Lekkerkerk laten weten dat deze woningen worden gesloopt. Het plan is om op deze plek appartementen en een locatie voor begeleid wonen bij zorgorganisatie ASVZ terug te bouwen.

Voorlopig ontwerp

Op 29 januari 2024 is het voorlopig ontwerp getoond aan omwonenden tijdens een inloopavond. Het plan bestaat uit reguliere appartementen en een zorglocatie van ASVZ voor mensen met een verstandelijke beperking. Het gaat om ca. 18 sociale huurwoningen (3-kamerappartementen) en ongeveer 19 studio’s voor begeleid wonen.

 

Voorlopig ontwerp: kruising Koninginneweg en Burg. v/d Willigenstraat

 

Planning

QuaWonen verwacht de bestaande woningen halverwege 2025 te gaan slopen. De oplevering van de nieuwe woningen zal in eind 2027 zijn.

 

Reageren op woningen

De huurprijzen en afmetingen van de appartementen zijn nog niet bekend. We verwachten de woningen in 2026 te publiceren op www.wonenindekrimpenerwaard.nl. Wilt u in aanmerking komen voor de sociale huurwoningen? Dan moet u ingeschreven staan als woningenzoekende bij Wonen in de Krimpenerwaard en u moet voldoen aan de inkomensvoorwaarden.

Details

Status In Voorbereiding