Ga naar de inhoud
Samenwerken

QuaWonen werkt aan goed wonen in de Krimpenerwaard en Krimpen a/d IJssel. Dat doen we niet alleen, we vinden het belangrijk om samen te werken en alleen dan kunnen we goede resultaten bereiken. Over een aantal belangrijke samenwerkingen leest u op deze pagina.

Huurdersorganisaties

Onze 5 huurdersorganisaties vertegenwoordigen al onze huurders. Zij overleggen regelmatig met ons over de plannen van QuaWonen. De huurdersorganisaties denken mee en helpen ons keuzes te maken. Alle huurders kunnen lid worden van een van de lokale huurdersorganisaties. Meer informatie leest u op de websites:

  1. Huurders Belangen Vereniging Lekkerkerk
  2. Huurdersvereniging Ons Belang
  3. Huurdersvereniging Samen Wonen
  4. Stichting Huurdersbelang Krimpen en omgeving
  5. Huurders Organisatie Samenwerking Ouderkerk a/d IJssel

Gemeenten

QuaWonen werkt ook op allerlei gebieden samen met de twee gemeenten waar wij werkzaam zijn: gemeente Krimpen aan den IJssel en gemeente Krimpenerwaard. Samen proberen wij het beste voor de bewoners te bereiken door o.a. het bouwen van voldoende woningen, het inrichten van de buitenruimte, het bevorderen van de leefbaarheid en veiligheid en het organiseren van bewonersactiviteiten. 

 

Welzijn

Ook met welzijnspartijen is QuaWonen nauw verbonden. In Krimpen aan den IJssel werken we veel samen met Krimpenwijzer. In de Krimpenerwaard met Welzijn Krimpenerwaard. We willen allemaal dat bewoners alle vaardigheden hebben om fijn te wonen en genoeg mogelijkheden hebben om elkaar te ontmoeten.

 

Zorg en ondersteuning

Wanneer bewoners extra zorg of ondersteuning nodig hebben, proberen we gezamenlijk de beste oplossing te zoeken. Dat kan zijn door samen met een ergotherapeut in gesprek te gaan over woningaanpassingen, of door betalingsafspraken te maken met een financieel bewindvoerder. Ook zijn samenwerkingen met Vluchtelingenwerk en Krimpenerwaard Intercultureel belangrijk voor ons, zo helpen we nieuwe bewoners een goede start te maken.