Ga naar de inhoud
Huur betalen

U huurt een woning van QuaWonen en dat betekent dat u elke maand huur moet betalen. Hoe kunt u de huur betalen en hoe is de huur opgebouwd? Dat kunt u op deze pagina terugvinden. 

Alles over de huurprijs en betalen

Betaal direct de huur door op de knop te klikken. Voor meer informatie over hoe uw huurprijs is opgebouwd, kunt u hier ook lezen. Heeft u juist een vraag over service of over stookkosten? Of wilt u meer weten over de woningwaardering? Klik op de knop voor meer informatie. De meest gestelde vragen zijn hier terug te vinden. 

Veelgestelde vragen over huur betalen

Huur betalen

U kunt de huur op verschillende manieren betalen.

 • Automatische incasso
  U machtigt QuaWonen om elke maand de huur af te schrijven. Dit is eenvoudig en u hoeft nergens aan te denken. Om dit te regelen moet u een machtigingsformulier invullen en ondertekenen. Dit kunt u gemakkelijk digitaal regelen via het huurdersportaal. De huur wordt elke 1e van de maand afgeschreven. U kunt dit ook via bijgevoegd formulier regelen.
  Automatische incasso is alleen mogelijk via het rekeningnummer van één van de hoofdhuurders.
  Wilt u niet meer per automatische incasso betalen? Dan kunt u ook dit weer eenvoudig aanpassen op het huurdersportaal.

 • Zelf het huurbedrag overmaken
  Dit regelt u zelf door uw bank opdracht te geven om de huur periodiek (elke maand) over te boeken. Als de huur verandert, of u gaat verhuizen, moet u zelf de overboeking stopzetten bij de bank. Rekeningnummer QuaWonen: NL76 BNGH 0285163272
  Zorg dat bij de omschrijving van de overboeking uw naam en adres staan.

 • Betalen via IDEAL
  Via IDEAL betaalt u makkelijk en snel. Om direct de openstaande factuur van uw huurbedrag te betalen, logt u in op het Huurdersportaal
 • Pinnen op kantoor
  U mag ook betalen via een pinbetaling op het kantoor in Bergambacht. We nemen geen cash betaling aan.

 

Gerelateerde bestanden:

U betaalt voor de 1e van de maand uw huur.

Het kan zijn dat u teveel huur heeft overgemaakt.
U krijgt de huur die u te veel betaalde natuurlijk van ons terug. Maar houd er rekening mee dat dit soms even kan duren. We zetten betalingen namelijk klaar op donderdag. Dan heeft u, uw geld de maandag of dinsdag daarna. Maar meldt u op vrijdag dat u te veel heeft betaald? Dan duurt het helaas minimaal 10 dagen voordat u uw geld terug heeft.

U kunt zelf de automatische afschrijving storneren.
Schreven wij te veel huur van uw rekening af? Dan kunt u het beste de afschrijving terugdraaien. Dat is de snelste manier om uw geld terug te krijgen.

Zoals in uw huurcontract staat, moet u vóór de eerste dag van de maand uw huur betalen. Als u niet op tijd betaalt, spreken we van een huurachterstand. QuaWonen wil er samen met u alles aan doen om dit te voorkomen. Neem daarom op tijd contact met ons op om bijvoorbeeld een betalingsregeling te treffen.

Wat gebeurt er als u een betaalachterstand heeft?

 1. Wij sturen u een herinnering wanneer de huur niet voor de eerste van de maand binnen is. Na de herinnering kunt u de huur alsnog betalen. Doet u dat niet, dan sturen wij een tweede herinnering.
 2. Als we geen contact met u kunnen krijgen of als u afspraken niet nakomt, schakelen we een incassobureau in. De kosten die hieraan zijn verbonden, zijn voor uw rekening.
 3. In het uiterste geval vragen wij de kantonrechter de huurovereenkomst te ontbinden. De deurwaarder houdt u in dit geval op de hoogte van de stand van zaken.

Betalingsregeling
Zo ver willen we het niet laten komen. Als u de huur met moeite kunt betalen, laat ons dit dan tijdig weten! Wij kijken dan of een betalingsregeling mogelijk is. U kunt een betalingsregeling afsluiten via het huurdersportaal of bel 088 799 66 36.

Hulp nodig
Worden de geldproblemen te groot en heeft u het idee dat u ze zelf niet meer kunt oplossen? Dan kunt u ondersteuning krijgen. Neemt u hiervoor contact met schuldhulpverlening van uw gemeente.

 • Telefoonnummer Krimpen aan den IJssel: 010 284 84 57
 • Telefoonnummer Krimpenerwaard: 140182

Wij betalen alle belastingen voor huurwoningen
U merkt dus niets van de WOZ-waarde van uw woning.

Garage of bedrijfsruimte
Huurt u een bedrijfsruimte of garage? Dan heeft de WOZ-waarde wel invloed op de belasting die u betaalt.

De WOZ-waarde bepaalt hoeveel belasting bij uw woning hoort
De gemeente, de Belastingdienst en het waterschap kijken naar de WOZ-waarde van uw woning om de belasting te bepalen. Zij kijken dan naar de WOZ-waarde van 1 januari vorig jaar voor de belasting van dit jaar.