Ga naar de inhoud
Nieuw: Hulp bij Huurverhoging QuaWonen

De meeste huurders van QuaWonen zien de huur per 1 juli 2024 stijgen met 5,3%. Dat is een hoger percentage dan eerdere jaren. Wij begrijpen dat dat geen fijn bericht voor u is. Daarom geven wij graag uitleg over welke hulpmiddelen er zijn.  

Waarom is de huurverhoging dit jaar zo hoog?  

De huurverhoging komt uit landelijke afspraken tussen de Woonbond, gemeenten en woningcorporaties. Daarin staat dat de huren mee stijgen met het gemiddelde inkomen in Nederland. De inkomens zijn in Nederland in 2024 veel gestegen, de huurverhoging is daarom hoger dan eerdere jaren. Met de huur moeten woningcorporaties sneller en meer bouwen en verduurzamen dan voorheen.  

Vraag huurverlaging aan 

Verdient u het minimum inkomen (tot maximaal 120%) dan kunt u huurverlaging aanvragen. Dit mag sinds 2023. De meeste huurders die hier recht op hadden, kregen de huurverlaging al in 2023. Heeft u het niet gehad maar heeft u wel recht erop? Dan kunt u het zelf nog aanvragen, t/m 30 december 2024. Kijk hier voor de voorwaarden en alle informatie over de huurverlaging.  

Vraag huurtoeslag aan 

De huurverhoging kan veel invloed hebben op de maandelijkse kosten. Wist u dat u misschien huurtoeslag kan krijgen? Huurtoeslag is een bijdrage van de overheid om de huur van uw woning mee te betalen. Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag, mag u niet te veel verdienen en mag de huur niet te hoog zijn. Ga naar www.toeslagen.nl/proefberekening en maak een proefberekening. U vult uw gegevens in en ziet dan of u toeslag en ook hoeveel toeslag u krijgt. 

Individueel met u in gesprek   

Heeft u problemen om de huur te betalen? Neem dan snel contact met ons op. Wij zullen samen met u op zoek gaan naar een oplossing.  

Vragen?

Kijk hier voor meer informatie. Neem bij vragen contact met ons op.