close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De woningtoewijzing

In het nieuwsbericht op onze website leest u dat alle mensen die in aanmerking komen voor de Meerkoetflat, eind september persoonlijk bericht krijgen van QuaWonen.

U kunt reageren op een woning via de link in de mail.

Hieronder leest u hoe het dan verder in zijn werk gaat.
 

Planning na reageren

In de periode na 21 oktober controleert QuaWonen alle ontvangen reacties op de woningen. Het kan zijn dat wij meer informatie nodig hebben of dat u op basis van uw inkomen niet in aanmerking komt. Als u een uitnodiging heeft ontvangen om te reageren op de Meerkoet, houdt dit niet in dat u ook automatisch in aanmerking komt. Wij weten uw inkomen niet.

Heeft u gereageerd en wilt u weten of uw reactie binnen is gekomen? Wij hebben honderden aanmeldingen. Het is helaas niet mogelijk om voor 21 oktober te zien of uw aanmelding binnen is. Uiterlijk 31 oktober ontvangt u van ons een bevestigingsmail. Ontvangt u deze niet? Neemt u dan voor 7 november contact met ons op.

Voldoet u aan alle voorwaarden? Dan ontvangt u van ons bericht of u bent uitgenodigd voor de toewijzingsavond. Op basis van het aantal beschikbare appartementen nodigen wij kandidaten uit voor de toewijzingsavond.

Een aantal huurders is stadsvernieuwingsurgent; hun huidige woning wordt gesloopt. Zij mogen als eerste een woning kiezen. Wij verwachten dat ongeveer 5 of 6 huurders uit Centrum Zuid een woning in de Meerkoetflat kiezen. Wij weten op dit moment dus niet hoeveel beschikbare appartementen er nog zullen zijn.


Toewijzingsavond

De toewijzingsavond is op 18 december. Voor de toewijzingsavond ontvangen de personen die gereageerd hebben én in aanmerking komen een uitnodiging met een rangnummer. In de uitnodiging geven wij ook aan hoeveel beschikbare appartementen er zijn. De rangnummers worden bepaald aan de hand van uw inschrijfduur. Heeft u de langste inschrijfduur voor het type appartement waarvoor u in aanmerking komt? Dan heeft u rangnummer 1. De persoon met rangnummer 1 mag als eerste een appartement kiezen.

Wij nodigen maximaal 9 personen uit met een inkomen tussen de € 38.036 en € 60.000. Meer appartementen hebben we niet beschikbaar voor deze inkomensgroep.


Voor welke appartementen kom ik in aanmerking op basis van mijn inkomen?

  • Voor de tweekamerappartementen komen jongeren tot 27 in aanmerking met een inkomen tot € 38.035. Let op: ben je jonger dan 23? Dan kom je niet in aanmerking voor huurtoeslag. Meer informatie vind je op www.belastingdienst.nl

  • Voor de driekamerappartementen van 74 m2 komt u in aanmerking met een inkomen tot € 38.035.

  • Voor de driekamerappartementen van 80 m2 komt u in aanmerking met een inkomen tot € 60.000.