close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Koningin Julianastraat

Een groot deel van de bestaande woningen aan de Koningin Julianastraat in Krimpen aan de Lek wordt gesloopt. Het gaat om 28 eengezinswoningen en 32 portiekwoningen. Hiervoor in de plaats bouwen we nieuwbouwwoningen terug: 55 appartementen en 17 eengezinswoningen.   

Op 22 juni was de inloopbijeenkomst over de nieuwbouw Koningin Julianastraat in Krimpen aan de Lek. De informatie die wij daar lieten zien, vindt u op deze website. Een verslag van de avond, inclusief Vragen & Antwoorden vindt u hier.

De voorbereidingen voor het vernieuwen van de Koningin Julianastraat zijn sinds eind 2020 in volle gang. Samen met het stedenbouwkundig bureau en de gemeente zijn er plannen gemaakt voor de straat. Deze plannen hebben we tijdens een inloopavond op 22 juni 2022 gedeeld met omwonenden.  

De start van de sloopwerkzaamheden staat gepland voor februari 2023. Vanaf de tweede helft 2023 zal de bouw van start zijn. Het project wordt naar verwachting in 2025 opgeleverd.

Als u de afbeelding wilt vergroten, klik dan hier.

 

In de plannen voor de straat is hebben we veel aandacht voor groen. We leggen veel groene hagen aan en we plaatsen meer bomen. We zorgen voor groen ingerichte parkeerplaatsen. Bij de appartementen leggen we gemeenschappelijke tuinen aan. Ook komen er verschillende parkeerplaatsen bij voor eigen gebruik en voor bezoekers. De woningen en appartementen zullen verschillen in hoogte, met een maximum van vier woonlagen.

Als u de afbeelding wilt vergroten, klik dan hier.

 

De beeldkwaliteit geeft richtlijnen voor de architectuur, de inrichting van de straat en laat sfeerbeelden zien van de woningen. Zo krijgt u een indruk van de uitstraling en de ideeën die er voor de straat zijn. Ontwerpers die met het plan aan de slag gaan, mogen een eigen invulling geven aan deze richtlijnen. Hoe de straat en de woningen er precies uit gaan zien wordt dus nog bepaald.

Als u de afbeelding wilt vergroten, klik dan hier. 

 

De 3D-beelden laten het stedenbouwkundig plan zien vanuit verschillende richtingen en op zowel ooghoogte als overzichtsniveau.

Als u de afbeelding wilt vergroten, klik dan hier.