close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Uploaden inkomensverklaring en privacywetgeving

Corporaties en huurdersorganisaties in de gemeente Krimpenerwaard kiezen er bewust voor om woningzoekenden hun inkomensgegevens te laten delen als ze willen reageren op een woning. Met de inkomensgegevens van de woningzoekende zijn wij in staat gericht een bij hun inkomen passend woningaanbod te bieden. Het voorkomt teleurstelling achteraf, want de kandidaat weet waar hij aan toe is.

Doordat het inkomen al bekend is, kunnen we de woning ook sneller toewijzen. Sneller toewijzen betekent dat de nieuwe huurder en de vertrekkende huurder samen afspraken kunnen maken over de overname van spullen. Dit is een vaak geuite wens in onze klantonderzoeken en van huurdersorganisaties.

Het is niet nodig om inkomensgegevens te uploaden op het moment van inschrijven. Pas als een woningzoekende daadwerkelijk gaat reageren op het woningaanbod, zijn de inkomensgegevens verplicht.

De genoemde aanpak wordt over het algemeen gewaardeerd door onze woningzoekenden. Daarnaast is het uploaden van inkomensverklaringen veiliger dan bestanden die mensen via mail of post naar de corporatie sturen. Wij menen dan ook dat deze werkwijze past binnen de wettelijke kaders van de privacywetgeving. Als de Autoriteit Persoonsgegevens besluit dat het anders moet, dan zullen we onze werkwijze uiteraard aanpassen.