close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

QuaWonen stelt BuurtKamers beschikbaar voor cruciale dagbesteding

Dagactiviteiten zijn cruciaal voor mensen met een beperking, ouderenzorg en mensen die eenzaam zijn. QuaWonen is dan ook blij om partners als ContourdeTwern, Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard, De Zellingen Dagactiviteiten Krimpen en Vluchtelingenwerk een helpende hand te bieden. De BuurtKamers van QuaWonen zijn bedoeld voor initiatieven in de wijk. Vanwege COVID-19 zijn ze nu gesloten voor open activiteiten. Dagbesteding onder professionele begeleiding mag nog wel en is belangrijk om mantelzorgers te ontlasten.† †††

Buurtkamer als hulplocatie voor De Zellingen
Woonzorglocatie Crimpenersteyn heeft extra ruimte nodig om positief geteste bewoners te verzorgen. Daarvoor wordt de ruimte van de dagactiviteiten gebruikt. Om thuiswonende cliŽnten toch dagactiviteiten te kunnen bieden, stelt QuaWonen buurtkamer De Gouden Regen beschikbaar. Hier kunnen elke werkdag 15 cliŽnten veilig deelnemen aan diverse activiteiten.

Manager Dagactiviteiten Mia Verschaeve van De Zellingen: “Het is echt een hele mooie ruimte en we zijn heel blij met het aanbod. Hartelijk dank QuaWonen en ContourdeTwern namens onze cliŽnten, hun mantelzorgers en het team voor het meedenken.”

Dagbesteding voor mensen met een beperking
Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard wil mensen met een verstandelijke beperking zinvol en plezierig laten deelnemen in de maatschappij. Een doel dat QuaWonen van harte ondersteunt. In Krimpen aan den IJssel beheren mensen met een beperking de buurtkamers van Prinsessenpark en Parkrand. Nu de buurtkamer dicht is, maken ze afhaal- en bezorgmaaltijden voor buurtbewoners.

Voorzitter Arjenne Timmer: “Dagbesteding voor onze deelnemers is zo belangrijk. Zo hebben ze in deze lastige tijd toch duidelijkheid en structuur. En een hele leuke dag.”

Spreekuur Vluchtelingenwerk
De vrijwilligers en professionele beroepskrachten van VluchtelingenWerk helpen vluchtelingen met huisvesting, maatschappelijke begeleiding, juridische vragen en gezinshereniging. Het doel is dat de cliŽnten na een jaar zo zelfredzaam mogelijk zijn binnen de samenleving. Daar werkt QuaWonen graag aan mee door buurtkamer Het Palet open te houden voor spreekuur.

Wekelijkse Buurtkameruurtjes welzijnshulp
KrimpenWijzer is er voor de inwoners van Krimpen aan den IJssel en hun mantelzorgers. Zij kunnen bij KrimpenWijzer terecht voor ondersteuning op het gebied van welzijn, zorg, opvoeden en opgroeien. In verschillende wijken en BuurtKamers organiseert KrimpenWijzer programma's en activiteiten voor jong en oud. Meer informatie over het programma vindt u op www.krimpenwijzer.nl