close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

QuaWonen past financiŽle bijdrage voor bewoners bij renovatieprojecten aan

Bewoners van renovatieprojecten krijgen voortaan een bedrag van QuaWonen dat rekening houdt met zowel overlast†als met eventuele kosten van bewoners voor nieuwe raambekleding, vloerbekleding of schilderwerk. Dit bedrag dekt de kosten gedeeltelijk. Eerder kregen bewoners standaard eenzelfde bedrag. Nu kijkt QuaWonen per renovatieproject welke nieuwe spullen bewoners nodig hebben en welke bijdrage daarbij past.

Bewoners van renovatieprojecten kregen altijd al een financiŽle bijdrage van QuaWonen. Die tegemoetkoming was voor iedereen hetzelfde, ongeacht de mate van overlast en ongeacht de energiemaatregelen. Bewoners hadden hier regelmatig vragen over. QuaWonen heeft geluisterd naar die vragen en haar uitgangspunten aangepast. Deze aanpassing geldt voor renovatieprojecten die nog moeten beginnen.

Een standaardbedrag plus extra bedragen
Bij renovatie krijgen de bewoners een renovatievoorstel. Daarin staat welke werkzaamheden QuaWonen gaat doen en welk bedrag bewoners krijgen als bijdrage in de kosten. Het gaat om een standaardbedrag voor de overlast en – afhankelijk van de energiemaatregelen - extra standaardbedragen voor schilderwerk, nieuwe raambekledingen/of vloerbedekking. Bewoners in een vergelijkbare woning bij dezelfde maatregelen krijgen vervolgens hetzelfde bedrag.†††

De bijdrage dekt de kosten gedeeltelijk
QuaWonen kijkt naar wat nieuwe spullen met basiskwaliteit gemiddeld kosten. De bijdrage die bewoners krijgen, dekt deze kosten gedeeltelijk. Bewoners zullen na de renovatie veel besparen op hun energierekening. Maar de kosten van nieuwe spullen komen ineens en dat kan soms tegenvallen. Daarom helpt QuaWonen bewoners hierin graag op weg.