close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

QuaWonen koploper-organisatie inclusieve gemeente

Krimpen aan den IJssel wil een inclusieve samenleving zijn, waar alle inwoners welkom zijn, meedoen en erbij horen. Waarbij het niet uitmaakt wat je leeftijd, religie, seksuele voorkeur, culturele achtergrond, gender, inkomen, politieke voorkeur of visie op de samenleving, talenten of beperkingen zijn. Dit sluit mooi aan bij het verhaal van QuaWonen. Pameijer droeg de †woningcorporatie dan ook voor als koploper-organisatie.

De gemeente draagt het belang van inclusiviteit op verschillende manieren uit. Zo is er een ambassadeursnetwerk van ervaringsdeskundigen. Zij volgen kritisch wat de gemeente doet. Daarnaast zijn er koplopers en koploper-organisaties die enthousiast zijn over een inclusief Krimpen aan den IJssel. En daar behoort QuaWonen nu ook toe. Een van de medewerkers van team Buurtbeheer zal namens QuaWonen deelnemen aan de koplopersgroep ťn binnen QuaWonen ontwikkelingen op het gebied van inclusiviteit stimuleren.

Inclusieve wandeling
Vrijdag 16 april organiseerde de gemeente een inclusieve wandeling. Twee buurtbeheerders van QuaWonen liepen mee. Twee andere buurtbeheerders maakten ondertussen met cliŽnten van Pameijer de achterpaden in de Doornenbuurt onkruidvrij. De samenwerking tussen Pameijer en QuaWonen verloopt heel goed; de woningcorporatie draagt er graag aan bij dat mensen met een beperking zoveel mogelijk mee kunnen doen. CliŽnten zeggen dat ze bij QuaWonen vanaf het begin het gevoel hadden dat ze erbij horen en gewaardeerd worden. Daarom hebben zij QuaWonen bij de gemeente voorgedragen als koploper-organisatie. Een mooi compliment!