close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

QuaWonen is trots op de Supporters van Schoon van basisschool De Wegwijzer

 

Afval dat op straat belandt, zwerft rond. Door buurten en wijken, over speelplekken en schoonpleinen. Supporters van Schoon zorgen ervoor dat hun afval netjes in de afvalbak belandt. Én ze ruimen af en toe wat op van een ander. QuaWonen is trots op de leerlingen van de basisschool De Wegwijzer, die gisteren zwerfvuil prikten in de Bloemenbuurt in Krimpen aan den IJssel. Samen voor schoon!  

Donderdag 8 oktober gingen leerlingen van basisschool De Wegwijzer op pad met handschoenen, grijpers en vuilniszakken. Ze willen graag iets betekenen voor de buurt en als eerste gaan ze nu zwerfvuil opruimen in de omgeving van hun school. Schooldirecteur Conchita van Zeist: “Het is belangrijk om de kinderen vanaf een jonge leeftijd bewust te maken van zwerfvuil. Een jong kind en een bovenbouw leerling gaan samen aan de slag. Zo leren ze samenwerken en helpen we mee om de wijk schoon te houden. We hopen onze leerlingen op deze manier ook te stimuleren om zich in te zetten voor hun omgeving, burgerschap.” Een van de leerlingen vult aan: “Het is vooral leuk omdat je buiten bent, je helpt schoonmaken en je leert meer over zwerfafval.”

“Stoer dat deze leerlingen aan de slag gaan in hun buurt”
QuaWonen geeft materialen in bruikleen en een educatieve Supporter van Schoon-koffer die de school kan gebruiken voor lessen over het milieu en een schone leefomgeving. Het idee is dat de leerlingen regelmatig met hun prikstokken de buurt in gaan. Een buurtbeheerder van QuaWonen helpt mee en houdt een oogje in het zeil. Bewoners van de Bloemenbuurt zijn natuurlijk ook welkom. Directeur-bestuurder Dennis Gerlof: “Bewoners hechten veel waarde aan een prettige woonomgeving die schoon en veilig is. Onze buurtbeheerders spelen daarbij een belangrijke rol maar we betrekken ook graag anderen bij onze ambitie, zoals nu De Wegwijzer. Ik vind het stoer dat deze kinderen een bijdrage willen leveren aan hun buurt.”

Meer scholen en leerlingen betrekken bij schoon
Idee voor de toekomst is om ook leerlingen van andere scholen in Krimpen aan den IJssel te betrekken bij hun woon- en leefomgeving. Interesse? Neem dan contact op met QuaWonen. Samen voor schone buurten!