close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

QuaWonen en Willems Vastgoedonderhoud tekenen contract voor energierenovatie 144 woningen

In de Schilderswijk in Krimpen aan den IJssel gaat Willems Vastgoedonderhoud in opdracht van QuaWonen 121 sociale huurwoningen energiezuinig maken. De eigenaren van de 23 koopwoningen in de buurt kunnen hierbij aansluiten. Bewoners zullen na de renovatie flink besparen op hun energierekening. De werkzaamheden beginnen medio september en zullen ongeveer een jaar duren.

Wat gaan we doen
De woningen in de Van Ruysdaelstraat en omgeving krijgen een grote schilderbeurt en de woningschil wordt goed geïsoleerd. De ramen, het glas en de deuren worden vervangen. Dak en vloeren worden geïsoleerd en de woning krijgt mechanische ventilatie. Bewoners die dat graag willen, krijgen zonnepanelen op hun dak. Dankzij de maatregelen verbetert het energielabel van de woning van gemiddeld E naar B en A.

Aanbod voor eigenaren van koopwoningen
QuaWonen is verantwoordelijk voor de aanpak van haar sociale huurwoningen. Maar in straten met huur- en koopwoningen betrekt de corporatie ook kopers bij haar plannen. Zij krijgen via de aannemer een aanbod om mee te doen met de energieaanpak.