close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

QuaWonen en Pameijer sluiten samenwerkingsovereenkomst

Buurtbeheerders van QuaWonen en cliŽnten van Pameijer hebben in Krimpen aan den IJssel al enkele keren samen zwerfafval verwijderd. De samenwerking wordt nu uitgebreid en formeel bevestigd. QuaWonen vindt dat de inzet van mensen met een beperking goed past bij haar maatschappelijke rol. CliŽnten van Pameijer hebben een leuke dagbesteding en huurders van QuaWonen worden geholpen om hun woonomgeving schoon te houden.

Op 22 november tekenden QuaWonen en Pameijer een samenwerkingsovereenkomst. QuaWonen draagt er graag aan bij dat mensen met een beperking zoveel mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij. CliŽnten gaan helpen met taken zoals zwerfafval opruimen, herfstbladeren vegen, sneeuw ruimen bij seniorencomplexen of onkruid verwijderen.

Directeur-bestuurder Rob van den Broeke: “QuaWonen geeft mensen met een beperking graag een kans om werkervaring op te doen. Bovendien vinden onze medewerkers de samenwerking met cliŽnten van Pameijer waardevol en verrijkend. Daarnaast hopen we natuurlijk dat goed voorbeeld goed doet volgen. Als bijvoorbeeld het onkruid een keer grondig is verwijderd, dan kunnen onze huurders het daarna weer gemakkelijker bijhouden”.

Ook Arend Vreugdenhil, bestuurder van Pameijer is verheugd over de samenwerking: “Pameijer werkt al 90 jaar aan een samenleving waarin ook onze cliŽnten een waardevolle bijdrage kunnen leveren. Daarom is dagbesteding/werken een integraal onderdeel van onze dienstverlening. Wij zijn dan ook blij dat we met deze overeenkomst nog meer cliŽnten een serieuze opstap kunnen bieden naar betaald werk”.

Over Pameijer
Pameijer is een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking, psychiatrische, psychische of psychosociale beperking ondersteunt op het gebied van wonen, (toeleiding naar) werk, dagbesteding en vrije tijd. Pameijer wil bijdragen aan een samenleving waarin iedereen recht heeft op een volwaardig burgerschap en iedereen ertoe doet. Zie ook www.pameijer.nl .