close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

QuaWonen bevordert doorstroming: 13 woningen komen vrij

Bij de toewijzing van nieuwbouw geeft QuaWonen steeds vaker voorrang aan woningzoekenden die een sociale huurwoning achterlaten. Zo ook bij de projecten Tiendhoek in Lekkerkerk en Molenweide in Krimpen aan de Lek. Doel is de doorstroming op de woningmarkt bevorderen. Dat is gelukt, er komen in totaal 13 sociale huurwoningen vrij in de gemeente Krimpenerwaard. Mensen verhuizen vooral binnen hun eigen gemeente.

Ook in de Krimpenerwaard moeten mensen soms lang wachten op een sociale huurwoning. Daarom zoekt QuaWonen naar manieren om het aanbod van beschikbare woningen te vergroten. Dat kan bijvoorbeeld met nieuwbouw. Want wie naar nieuwbouw verhuist, laat vaak weer een sociale huurwoning achter. In de projecten Tiendhoek en Molenweide heeft de corporatie hier samen met de gemeente bewust op gestuurd: woningzoekenden die een sociale huurwoning achterlaten, krijgen voorrang.

Resultaat doorstroming Tiendhoek en Molenweide
Bij de toewijzing van Tiendhoek (21 eengezinswoningen) komen 6 sociale huurwoningen vrij. Bij de toewijzing van Molenweide (14 eengezinswoningen) nog eens 7 woningen. In totaal 13 woningen in de gemeente Krimpenerwaard voor woningzoekenden.

De huurders van Tiendhoek en Molenweide komen vooral uit de eigen gemeente, ook als ze geen sociale huurwoning achterlaten. Zo verhuizen 12 mensen uit Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek naar Tiendhoek, en 11 mensen uit Krimpen aan de Lek naar Molenweide.     

Reactie huurdersorganisaties
De lokale huurdersorganisaties vinden het goed dat QuaWonen en de gemeente Krimpenerwaard maatregelen nemen om de doorstroming te bevorderen.

Voorzitter Jan Kees Hoftijzer van Huurdersvereniging Ons Belang: “Dit is een goed begin. We willen graag dat QuaWonen deze lijn doorzet. Huurdersvereniging Ons Belang heeft hoge verwachtingen van de doorstroming naar de nieuwbouw na sloop van de flats in de
Hoofdstraat en Joost van den Vondelstraat. Op deze manier kunnen we oudere huurders in grote grondgebonden sociale huurwoningen verleiden om te verhuizen naar kleinere woningen.”

Voorzitter Gerrit Verkaik van de Huurdersbelangenvereniging Lekkerkerk: “Wij hopen dat deze aanpak herhaald wordt, bijvoorbeeld bij de tweede fase van de Kerkweg. Dan komen er nog wat meer sociale huurwoningen vrij in Lekkerkerk.”