close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Proef met energiecoaches van start

Energie is op dit moment erg duur. Gemeente Krimpen aan den IJssel wil bewoners helpen energie te besparen. Zodat de energierekening minder snel stijgt. Daarom start in september 2022 een proef met energiecoaches. Bewoners van de flats aan de Vijverlaan en de Middenweteringweg ontvangen hierover een brief.   

 

Dit doet een energiecoach  

Een energiecoach komt thuis langs, voor een bezoek van ongeveer 1,5 uur. De energiecoach en de bewoner bekijken samen de woning. De energiecoach geeft tips om energie te besparen. En voert meteen een aantal kleine, besparende maatregelen uit. Denk hierbij een het plaatsen van radiatorfolie of LED-lampen . Na het bezoek krijgt de bewoner alle informatie per e-mail opgestuurd. Zo kan het energie besparen meteen beginnen.  

 

Proef met energiecoaches in Krimpen  

De proef met energiecoaches start in de flats aan de Vijverlaan en de Middenwetering . De gemeente koos deze gebouwen uit omdat ze een laag energielabel hebben. Als de proef slaagt, kijkt de gemeente of een bezoek van de energiecoach voor meer bewoners mogelijk wordt.    

 

Word ook energiecoach  

De gemeente wil graag zoveel mogelijk Krimpenaren de hulp van een energiecoach geven. Daarom zijn zij op zoek naar vrijwilligers die energiecoach willen worden. Zo helpt u uw mede-Krimpenaren om energie en dus ook geld te besparen. Voorkennis over energie besparen is niet nodig, want u krijgt een training. Het belangrijkst is, dat u enthousiast bent en graag mensen helpt. Bekijk de oproep en kom kennismaken.  

 

QuaWonen bekijkt op dit moment welke maatregelen we kunnen treffen om de kosten voor energie voor de huurders omlaag te krijgen. Daarin trekken we gezamenlijk op met de gemeenten.