close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nu ook zonnepanelen op het dak van QuaWonen

QuaWonen is al enkele jaren volop bezig met het energiezuiniger maken van woningen en energiezuinig nieuw bouwen. Die energieambitie is nu ook terug te zien in de bedrijfsvoering van QuaWonen. Vorige week zijn er warmtepompen en zonnepanelen geplaatst op het dak van het kantoor in Bergambacht.

Op het dak van het QuaWonen-kantoor zijn 60 zonnepanelen geplaatst. Daarmee zal de corporatie naar verwachting 16.000 KWh stroom per jaar gaan besparen. Ook zijn de koelmotoren vervangen door warmtepompen. De warmtepompen kunnen zowel koelen als verwarmen, waardoor QuaWonen circa 2/3 minder gas gaat verbruiken. Dat komt neer op 13.500 kg CO2-uitstoot per jaar minder.

Verder wordt dit voorjaar alle interne verlichting vervangen door LED verlichting. Daarmee bespaart QuaWonen nog eens circa 24.000 kWh per jaar. Medewerkers konden hun voorkeur aangeven voor het soort LED verlichting.

Medewerkers zijn ook zeer tevreden over de vier elektrische auto’s die QuaWonen vorig jaar kocht. Dit jaar worden de overige vier bedrijfsauto’s vervangen door elektrische auto’s. Daarmee is het wagenpark van de corporatie volledig duurzaam.