close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

“Je voelt samen aan wanneer het moment is gekomen om te verhuizen”

De heer en mevrouw Blahowetz verhuisden na ruim 50 jaar van hun eengezinswoning aan de Esdoornlaan naar een appartement in de gasloze Meerkoetflat in Krimpen aan den IJssel. Mevrouw Blahowetz: “Ik had niet gedacht dat we zo snel gewend zouden zijn. Het is een mooi appartement vlak bij het centrum en de energiekosten zijn bijzonder laag.”

Ze wonen sinds oktober 2020 in de Meerkoetflat en hebben het er goed naar hun zin, vertelt mevrouw Blahowetz (76 jaar). “Het is een prachtig appartement met een mooie ruime keuken. De ligging is perfect, zo vlak bij de winkels. De binnentemperatuur is heel aangenaam; ik heb het sinds ik hier woon nog geen moment koud gehad. En dat terwijl de verwarming nauwelijks aan hoeft, zo goed is de woning geïsoleerd. De maandelijkse energiekosten zijn nog maar een derde van wat we kwijt waren in de vorige woning.”

Al 16 jaar ingeschreven als woningzoekende
Haar man (87 jaar) was nog niet zo bezig met verhuizen, vertelt mevrouw. “Maar ik wilde graag. Nu zijn we beiden nog gezond. We stonden ook al sinds 2004 bij Woonnet Rijnmond ingeschreven als woningzoekende. Niet omdat we op dat moment wilden verhuizen, maar om alvast inschrijfduur op te bouwen. Zodra we over de nieuwbouw in de Meerkoetstraat hoorden, zeiden we tegen elkaar ‘dit is het’. Dat kan je volgens mij niet plannen. Je voelt samen aan wanneer het moment is gekomen om de stap te zetten.”  

QuaWonen is heel schappelijk
We hebben 51 jaar in onze vorige woning gewoond. In die tijd hebben we natuurlijk best een en ander veranderd in huis dus we maakten ons zorgen over de oplevering. Maar het viel reuze mee. Ik vind QuaWonen heel schappelijk. Bovendien hadden we geluk dat de nieuwe huurder onder meer ons zonnescherm en het gasfornuis met afzuigkap wilde overnemen. Over het verhuisbedrijf dat we hadden ingeschakeld, ben ik minder tevreden. Ze hadden er gewoon geen zin in. Gelukkig hebben onze kinderen en kleinkinderen heel veel meegeholpen.”

Elke dag een mooie dag
Meneer Blahowetz is op zijn hobbykamer graag bezig met zijn keyboard en computer. “Het is nu een kamer en geen hobbyzolder zoals in het vorige huis maar we hebben plek genoeg. Zelf handwerk ik graag en ik lees veel. Bij de verhuizing heb ik veel boeken weggegeven en nu lees ik meestal van mijn ereader. Verder houden we van fietsen. Mijn man zou graag nog eens een reis naar Indonesië maken. We zullen zien of dat dit jaar gaat lukken. Ik kijk meestal niet zo ver vooruit. We maken van elke dag een mooie dag en wat komt, dat komt.”