close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Enkele zonnepanelen Vijverflat gisteren door harde wind losgeraakt

Door de aanhoudende harde wind zijn gisteren aan het einde van middag twee zonnepanelen losgeraakt op de Vijverflat van QuaWonen in Krimpen aan den IJssel. Omdat er een risico was dat de zonnepanelen van het dak zouden waaien, konden bewoners een aantal uren hun woning niet in of uit. In de loop van avond is het installatiebedrijf er met hulp van de brandweer in geslaagd de losgeraakte zonnepanelen weg te halen en de andere panelen te controleren. Om 22.30 uur was het gevaar geweken en heeft de politie de omliggende straten weer vrijgegeven.

Opgelucht
“We zijn opgelucht dat het zo is afgelopen en dat de situatie voor onze huurders en omwonenden nu weer veilig is. Medewerkers van QuaWonen hebben gisteren meteen alle bewoners op de hoogte gebracht”, zegt Wilfried Stribos, directeur-bestuurder van QuaWonen. “Uiteraard begrijpen we dat er vragen kunnen zijn hoe dit zover kon komen. Dat is ook een vraag die ons bezighoudt. De zonnepanelen op het dak van de Vijverflat zijn recent geplaatst. Hoe het kan dat er panelen los zijn geraakt, is iets wat nu wordt onderzocht.”

Binnenblijven
De Vijverflat in Krimpen aan den IJssel telt twaalf verdiepingen. Door de harde wind raakten enkele panelen los, waardoor er een risico ontstond dat de panelen van het dak konden waaien. De politie heeft een aantal omliggende straten daarom uit voorzorg afgesloten. Bewoners kregen het advies om binnen te blijven. Bewoners die door deze situatie hun woning niet meer konden bereiken, werden door de gemeente opgevangen in sportcentrum De Boog.

Het installatiebedrijf is er samen met een speciaal hoogte-team van de Brandweer in de loop van de avond in geslaagd de losgeraakte zonnepanelen van het dak te verwijderen. Daardoor was het gevaar geweken en konden bewoners weer terug naar hun woning.

Voorzorg
Wilfried Stribos: “Toen we het nieuws gistermiddag te horen kregen, zijn we meteen naar de flat toegegaan. We hebben de zonnepanelen uit voorzorg gelijk uitgeschakeld, om het risico op kortsluiting en brand tegen te gaan. Ook zijn we nu bezig om de hoogbouw waar zonnepanelen liggen te controleren.”