close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Eerste 20 nieuwe woningen Kerkweg Lekkerkerk klaar

De Kerkweg in Lekkerkerk is een bijzondere locatie: hier werden in 1923 de allereerste sociale huurwoningen van Lekkerkerk gebouwd. De woningen worden vervangen door nieuwbouw. Als eerbetoon aan het verleden heeft QuaWonen de eerste steen van toen verwerkt in de gevel. Donderdag onthult directeur-bestuurder Rob van den Broeke deze historische gevelsteen.

Het is een bijzonder beeld: het oude en het nieuwe woonblok naast elkaar aan de Kerkweg in Lekkerkerk. QuaWonen sloopt in totaal op deze locatie 44 woningen vanwege funderingsproblemen. Er komen 40 woningen voor terug, waarvan de eerste 20 nu klaar zijn. Gloednieuw, maar met behoud van de karakteristieke architectuur.   

De bewoners van de historische woningen konden terugkeren naar de nieuwbouw. Zeventien bewoners maakten van de mogelijkheid gebruik. De andere bewoners hebben elders een woning naar hun wens gevonden.

De sloop en nieuwbouw aan de Kerkweg gebeurt in twee fases. In mei 2019 begint de sloop van het tweede woonblok. Die woningen zijn naar verwachting voorjaar 2020 klaar.