close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Eenmalige huurverlaging voor huurders die te duur wonen

In 2021 hebben huurders in een sociale huurwoning recht op een eenmalige huurverlaging, als ze relatief te duur wonen. Dit komt bijvoorbeeld door een terugval in inkomen of omdat zij in het verleden een huis hebben geaccepteerd, dat niet bij hun inkomen past. Deze huurders krijgen uiterlijk 31 maart bericht van QuaWonen. QuaWonen verlaagt de huurprijs dan per 1 mei naar het grensbedrag voor huurtoeslag in 2021.

Huurders hoeven zelf geen gegevens aan te leveren en hoeven zich niet te melden bij QuaWonen. QuaWonen krijgt van de Belastingdienst te horen of een huishouden in aanmerking komt voor de eenmalige huurverlaging. De Belastingdienst kijkt daarbij naar het inkomen over 2019 en naar het aantal personen in een huishouden. Het gaat om huurders in een sociale huurwoning met een huurprijs boven de grens voor huurtoeslag.

En als het inkomen pas dit jaar is gedaald?
Huishoudens van wie het inkomen in 2020 is gedaald, kunnen zelf een verzoek indienen bij QuaWonen om de huur te verlagen. Hoe dit precies werkt, staat in de brief over de jaarlijkse huurverhoging. Deze brief ontvangen huurders uiterlijk op 30 april 2021.   

Individueel met huurders in gesprek
QuaWonen voorziet dat in deze tijd meer mensen geconfronteerd zullen worden met betalingsproblemen en vraagt huurders om vooral tijdig contact op te nemen.

Veelgestelde vragen en antwoorden
Lees hier verder voor veelgestelde vragen en antwoorden.