close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

“Dat we hier nu wonen voelt als een lot uit de loterij”

De heer en mevrouw Ponsen verhuisden zomer 2020 naar een nultredenwoning in de Kerkweg in Lekkerkerk. “We hebben er goed aan gedaan om te verhuizen. Dat zeggen we bijna dagelijks tegen elkaar. Een prachtige nieuwe hoekwoning aan een gezellig drukke straat. Vanuit het raam is er altijd wel wat te zien.”

“Mijn vrouw en ik hebben 52 jaar in de Bilderdijkstraat in Lekkerkerk gewoond”, vertelt de heer Ponsen (75 jaar). “Toen we er een jaar of 10 woonden, hebben we ons ingeschreven als woningzoekende. Mijn inkomen was wat gestegen en we wisten niet of we daar konden blijven wonen. Gelukkig hoefden we niet weg en die inschrijving vergaten we. Totdat ik een tijd geleden de vraag kreeg van Wonen in de Krimpenerwaard om de inschrijving te verlengen. Dat kost 10 euro per twee jaar, dus kleine moeite groot plezier.”

Blij met een gelijkvloerse vrijstaande woning
Toen bekend werd dat QuaWonen ging bouwen aan de Kerkweg, hoorde de heer Ponsen dat al snel. “Alles viel op zijn plek: de locatie, de mooie woning en de kans om ook met een iets hoger inkomen sociaal te huren. In een nultredenwoning zijn de woonkamer, keuken, badkamer/toilet en een slaapkamer zonder traplopen bereikbaar. Dat is voor mijn vrouw heel fijn. Ze is voor onze verhuizing een paar keer flink gevallen. Deze woning is drempelloos zodat ze zich zekerder voelt. Zelf ben ik vooral blij dat we een vrijstaande woning hebben. In een appartementengebouw woon je naar mijn zin te dicht op elkaar. De kleine tuin laten we aanleggen door een hovenier.”

Huur is hoger, energiekosten zijn lager
De huurprijs van de nieuwe woning is hoger dan wat de familie Ponsen eerst betaalde. “Het scheelt een kleine 150 euro per maand. Veel geld natuurlijk. Maar je moet niet vergeten dat de energiekosten van een nieuwe woning veel lager uitvallen. We hebben bovendien zonnepanelen op het dak waardoor we zelfs energie terugleveren aan het net. Deze zomer krijgen we onze eerste eindafrekening. Gelukkig was de huurprijs voor ons geen belemmering. We wilden zo’n fijne woning niet aan onze neus voorbij laten gaan. Dat we hier nu wonen voelt als een lot uit de loterij.”

Gezellige drukte van een doorgaande weg
De heer Ponsen is nog heel actief. “Ik ben tweede voorzitter van het mannenkoor en schiet al 35 jaar met klein kaliber bij Schietvereniging Generaal Joubert in Ouderkerk aan den IJssel. Daar ontmoet ik normaal elke zaterdagmiddag mijn vrienden. Helaas ligt alles stil vanwege de overheidsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken. Gelukkig wonen we nu aan een doorgaande weg waar altijd wel iets te beleven is. Naarmate je ouder wordt, ben je toch meer aan huis gebonden. En dan is enige reuring voor je deur juist welkom.”