close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Burgemeester Krimpen aan den IJssel ruimt zwerfvuil op met cliënten Pameijer

 

Burgemeester Martijn Vroom ging donderdag samen met de buurtbeheerders van QuaWonen en cliënten van Pameijer de wijk in om zwerfvuil op te ruimen. Cliënten van Pameijer verwijderen zwerfafval en werken in het groen. De buurtbeheerders van QuaWonen zoeken intussen het gesprek met mensen in de wijk. Die samenwerking bevalt bijzonder goed. Burgemeester Martijn Vroom: “Goed dat de cliënten van Pameijer ons helpen om rommel in de gemeente Krimpen aan den IJssel op te ruimen”. 

QuaWonen en Pameijer werken nu ruim een jaar samen in Krimpen aan den IJssel. Cliënten van Pameijer helpen met taken zoals zwerfafval opruimen, herfstbladeren vegen, sneeuw ruimen bij seniorencomplexen of onkruid verwijderen.

De inzet van Pameijer viel op bij burgemeester Martijn Vroom. Hij wilde deze volgens Pameijer “bijzonder fijne samenwerking” graag eens van dichtbij meemaken. Martijn Vroom: “Leuk om te zien dat de samenwerking tussen QuaWonen en Pameijer zo goed verloopt en ze hiermee hun steentje kunnen bijdragen aan onze mooie gemeente”.   

Directeur-bestuurder Wilfried Stribos: “QuaWonen geeft mensen met een beperking graag een kans om werkervaring op te doen. Bovendien vinden onze medewerkers de samenwerking met cliënten van Pameijer waardevol en verrijkend. Daarnaast hopen we natuurlijk dat goed voorbeeld goed doet volgen. Als bijvoorbeeld het onkruid een keer grondig is verwijderd, kunnen onze huurders het daarna weer gemakkelijker bijhouden”.

Over Pameijer
Pameijer is een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking, psychiatrische, psychische of psychosociale beperking ondersteunt op het gebied van wonen, (toeleiding naar) werk, dagbesteding en vrije tijd. Pameijer wil bijdragen aan een samenleving waarin iedereen recht heeft op een volwaardig burgerschap en iedereen ertoe doet. Zie ook www.pameijer.nl