close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Brief van de Belastingdienst gekregen? Geen zorgen

Een aantal huurders kreeg deze week een brief van de Belastingdienst. Daarin staat dat QuaWonen inkomensgegevens heeft opgevraagd. Hieronder leest u waarom.

Eenmalige Huurverlaging
Kort geleden heeft QuaWonen bij de Belastingdienst inkomensgegevens opgevraagd van een aantal huishoudens. Dit doen we vanwege de nieuwe Wet Eenmalige Huurverlaging. QuaWonen en de Belastingdienst zijn verplicht deze uit te voeren

De wet houdt in dat mensen met een laag inkomen en een hoge huurprijs dit jaar een huurverlaging krijgen. Meer informatie hierover vindt u op onze website. Klikt u daarvoor op het kopje Veelgestelde vragen over de eenmalige huurverlaging.

Inkomensgegevens
Om er achter te komen of u in aanmerking komt voor een huurverlaging, moeten wij uw inkomensgegevens weten. Deze hebben wij opgevraagd bij de Belastingdienst. Wij ontvangen van de Belastingdienst het oordeel of uw huishouden een laag inkomen heeft. Wij krijgen niet uw precieze inkomen te zien, alleen of u wel of niet in de categorie 'laag inkomen' valt.
Natuurlijk gaat QuaWonen goed om met deze informatie en wordt deze voor geen enkel ander doel gebruikt dan de inkomensafhankelijke huurverlaging.

Wat nu?
Als u voor de inkomensafhankelijke huurverlaging in aanmerking komt, ontvangt u in maart bericht van ons. Heeft u op 1 april nog geen bericht ontvangen, maar denkt u wel in aanmerking te komen? Dan kunt u de huurverlaging op dat moment zelf aanvragen.

Meer informatie
Heeft u nog vragen na het lezen van dit bericht, neemt u dan gerust contact op met onze Klantenservice via 088-799 66 36.