close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Brand in woning aan het Patrijspad in Lekkerkerk

 

In de nacht van maandag 23 mei op dinsdag 24 mei werd QuaWonen opgeschrikt door een brand in een van onze woningen in Lekkerkerk. Het gaat om een woning aan het Patrijspad in de gemeente Krimpenerwaard. De brand ontstond rond 02.00 uur in een bovenwoning. We zijn dankbaar voor het snelle optreden van de brandweer. Er is gelukkig alleen sprake van materiële schade. Wel zijn zes bewoners door de brandweer geëvacueerd. Nog niet iedereen kan terug naar huis door water- en rookschade aan de woning.

Dennis Gerlof, directeur-bestuurder van QuaWonen, is geschrokken door de brand: “We vinden het heel vervelend voor alle bewoners. Tegelijk zijn we blij en opgelucht dat er geen dodelijke slachtoffers of gewonden zijn door de brand.” Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Gerlof: "Dat is een vraag die ons uiteraard bezighoudt. De politie doet hier nog onderzoek naar, we wachten de resultaten daarvan af.”

Zes woningen met schade
De brand heeft zich voor zover bekend niet uitgebreid naar andere, omliggende woningen. Wel moesten vijf bewoners van aangrenzende woningen evacueren. Zij verbleven afgelopen nacht in een hotel of bij familie en kunnen nog niet allemaal terug naar hun woning door water- en/of rookschade. Vannacht was een ambulance ter plaatse, een aantal bewoners is nagekeken op eventuele verwondingen. Vanochtend is een bewoner doorverwezen naar het ziekenhuis in verband met ademhalingsproblemen.

Vervolgstappen
QuaWonen brengt in kaart wat de impact is voor de zes bewoners. Gerlof: “Toen we te horen kregen dat er vannacht brand was, zijn onze buurtbeheerders vanochtend direct naar het complex aan het Patrijspad toegegaan. Daar hebben ze gesproken met omwonenden en bewoners. In individuele gesprekken bedenken we met en voor iedere bewoner een passende oplossing, denk bijvoorbeeld aan regelen van vervangende huisvesting als dat nodig is."

QuaWonen is stevig lokaal verankerd en vindt de brand ontzettend vervelend voor alle betrokkenen. We werken in deze situatie nauw samen met politie, gemeenten en zorg- en welzijnsorganisaties. De politie is op zoek naar getuigen van de woningbrand. Bekijk hier de oproep van de politie.

Foto: politie