close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

“Alles is vlot gegaan: binnen drie dagen de sleutel en in een halve dag verhuisd”

Zelfs de hond heeft het prima naar zijn zin in het nieuwe appartement van de heer en mevrouw Breyer. Zij verhuisden van Lekkerkerk naar Bergambacht. “We kwamen hier al regelmatig om te winkelen en vinden het een fijne plaats. Het is snel gegaan: op woensdag gingen we de woning bekijken en op vrijdag kregen we de sleutel.”

Geboren en getogen in Lekkerkerk, daar 40 jaar in de Wilhelminalaan gewoond, en vervolgens prima op hun plek aan de Prinses Julianastraat in Bergambacht. Mevrouw Breyer (63 jaar): “Sinds begin 2020 hebben we actief gezocht naar een andere woning. Mijn man (68 jaar) is slecht ter been dus we wilden graag gelijkvloers gaan wonen. In Lekkerkerk komen niet veel appartementen vrij, daarom hebben we ons op Bergambacht gericht. Van de eerste woning die we bekeken, vonden we de slaapkamer te klein. Dan zouden onze spullen niet passen. De tweede keer was het raak: binnen 3 dagen hadden we de sleutel.”

Al vroeg begonnen met inpakken
Mevrouw Breyer vindt het fijn dat de woning een eigen berging heeft. “Daar stallen we de scootmobiel van mijn man. Als je naar een appartement verhuist, weet je dat je minder ruimte hebt. In onze vorige woning hadden we een zolder, een kelder en een grote schuur in de tuin. Maar ik mis het niet. Zodra we het besluit hadden genomen om te verhuizen, ben ik langzaamaan gaan inpakken. Eén kamer stond al vol met dozen en we waren vaste klant bij de stort. De verhuizing is vlot verlopen. Het verhuisbedrijf heeft meubels uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet en alles netjes overgebracht. Ze begonnen om 8 uur en waren om 13.30 uur klaar.”

Nieuwe huurder helaas nog niet bekend
De vloer in het nieuwe appartement lag er pas een jaar, daar is mevrouw Breyer heel blij mee. “We hebben ook gevraagd om de gordijnrails te laten hangen en de gordijnen lagen netjes opgeborgen in een kast. Dan zouden we die nog kunnen gebruiken. In onze vorige woning kon de vloer ook blijven liggen. Helaas was de nieuwe huurder bij ons nog niet bekend. Daarom konden we geen spullen overdoen. Zo moesten wij wel de gordijnrails verwijderen. Dat snap ik eigenlijk niet goed. Een nieuwe huurder gaat toch ook weer gordijnen ophangen. Onze grote schuur in de tuin hebben we ‘voor niets’ laten staan.”

Meer huurtoeslag en een lagere energierekening
De overstap naar een appartement was financieel gunstig, vertelt mevrouw. “De huur van de nieuwe woning is hoger, maar we krijgen ook meer huurtoeslag. Bovendien valt de energierekening zo’n 30 euro per maand lager uit. In totaal wonen we zelfs een paar euro goedkoper dan eerst. Ik ben blij dat we deze stap hebben gezet. Doordat we een lange inschrijfduur hadden, maakten we veel kans op een woning. Nu komen er ook woningen via loting beschikbaar. Dat is fijn voor mensen die nog niet zo lang staan ingeschreven als woningzoekende.”