close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Afscheid voorzitter Raad van Commissarissen QuaWonen

Per 1 mei neemt QuaWonen afscheid van Johan de Leeuw, voorzitter van de Raad van Commissarissen. QuaWonen bedankt de heer De Leeuw voor zijn inzet. Zijn kennis en kunde op het gebied van governance en volkshuisvesting en zijn jarenlange werkervaring op het gebied van toezicht en besturen, zijn voor QuaWonen zeer waardevol geweest. Op vakkundige en zeer plezierige wijze heeft hij zijn rol als voorzitter van de raad ingevuld, met ruimte voor ieders mening en discussie.

Volgens het rooster van aftreden heeft de heer De Leeuw per 1 mei de maximale zittingstermijn van acht jaar als lid van de raad van commissarissen van QuaWonen bereikt. Hij heeft zijn rol met veel plezier en kunde vervuld.

De Leeuw: “In de volkshuisvesting heb je te maken met complexe vraagstukken en veel belangen. Onze rol als RvC is toezicht houden of de bestuurder en de organisatie goede afwegingen maken in die dynamiek. Wensen van huurders en gemeenten wegen zwaar én we moeten zorgen dat we financieel gezond blijven. Als voorzitter heb ik er altijd voor willen zorgen dat we discussies scherp voeren om vervolgens in harmonie tot een besluit te komen. Ik ben blij dat ik de bestuurswissel bij QuaWonen nog heb kunnen begeleiden. QuaWonen heeft veel resultaten geboekt en er zijn mooie plannen voor de toekomst.”

Directeur bestuurder Dennis Gerlof: “Ik heb Johan de Leeuw leren kennen als een zeer betrokken voorzitter. Hij heeft lang in Krimpen aan den IJssel gewoond en de voorzittersrol als het ware met de paplepel ingegoten gekregen; zijn vader was voorzitter van Woningstichting Krimpen, een van de voorlopers van QuaWonen. Bijzonder aan Johan is zijn vermogen om boven de partijen te staan. Met ruimte voor ieders mening wist hij elke vergadering tot een goed gesprek te leiden. Ik ben hem dankbaar voor zijn inzet voor QuaWonen.”

Mevrouw Van der Steen nieuwe voorzitter RvC QuaWonen
De Raad van Commissarissen heeft de vicevoorzitter, mevrouw Van der Steen, gevraagd om per 1 mei de voorzittersrol op zich te nemen. De raad vindt een omvang van vijf leden voor de Raad van Commissarissen van QuaWonen voldoende. Daarom zal QuaWonen geen nieuw RvC-lid werven.