close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Inschrijven

Veelgestelde vragen inschrijven Wonen in de Krimpenerwaard

Inschrijven voor huurwoningen in de Krimpenerwaard kan op de website van Wonen in de Krimpenerwaard. QuaWonen adverteert haar beschikbare woningen op deze website. Inschrijven bij Wonen in de Krimpenerwaard kost eenmalige 15 EURO. Om de 2 jaar wordt u gevraagd om de inschrijving te verlengen

Wie kan inschrijven?
Iedereen die achttien jaar of ouder is en de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsstatus heeft, kan zich inschrijven. De volgorde van toewijzing gaat op basis van opgebouwde inschrijfduur. De kandidaat met de langste inschrijfduur, passend bij de criteria van de woning, krijgt als eerste de woning aangeboden.

Kosten inschrijven en verlengen
Het verlengen van de inschrijving kost elke twee jaar 10 EURO (prijspeil 2019). U kunt betalen via IDEAL of een eenmalige machtiging.

Woningzoekenden kunnen zich alleen via de computer inschrijven. Heeft u geen computer, of ontbreekt het u aan computervaardigheden, dan kunt u contact opnemen met QuaWonen. Wij helpen u graag bij het inschrijven. Een bevestiging van de inschrijving sturen we in uw geval per post.

 

Als u en uw partner ieder afzonderlijk ingeschreven willen staan, kunt u een wijzigingsformulier opsturen. De hoofdaanvrager behoudt het inschrijfnummer en de opgebouwde inschrijfduur.  De medeaanvrager krijgt een nieuw inschrijfnummer met de inschrijfduur vanaf het moment dat hij / zij bijgeschreven was (dit kan dus dezelfde inschrijfduur zijn als de hoofdaanvrager, als er gelijktijdig is ingeschreven).

Bijvoorbeeld:
U staat ingeschreven sinds oktober 2014 en in december 2015 schrijft u een partner erbij in. Op het moment dat de inschrijving gesplitst wordt in bijvoorbeeld 2016, krijgt u de inschrijfduur vanaf oktober 2014 mee, en uw partner de inschrijfduur vanaf december 2015.

Er zijn drie redenen om iemand uit te schrijven.

1. Als u een huurwoning in de Krimpenerwaard heeft geaccepteerd. U bent dan van woonruimte voorzien. U kunt zich dan opnieuw inschrijven en vanaf dat moment begint de inschrijfduur.

2. Als u de inschrijving niet verlengt na twee jaar.

3. Al u zelf aangeeft dat u niet langer ingeschreven wilt staan als woningzoekende in de Krimpenerwaard.

Ja dat kan. Maar als u voor die woning op de eerste plaats eindigt, krijgt u de woning niet aangeboden zolang u de andere aanbieding nog heeft. U mag maar 1 lopende aanbieding hebben.

Veelgestelde vragen Woonnet Rijnmond

QuaWonen adverteert haar huurwoningen in Krimpen aan den IJssel op de website van Woonnet Rijnmond. Wilt u reageren op deze woningen? Schrijf u dan in als woningzoekende bij Woonnet Rijnmond.

Inschrijven bij Woonnet Rijnmond kost 10 EURO. Het verlengen van de inschrijving kost elk jaar 10 EURO.

 

U moet uw inschrijving voor het einde van de inschrijfperiode verlengen. Uw inschrijving bij WoonnetRijnmond is 12 maanden (een jaar) geldig.

Automatisch bericht
U krijgt van ons 5 weken voor het aflopen van de inschrijfperiode automatisch bericht. In dat bericht vindt u de vraag of u uw inschrijving wilt verlengen. Twee weken voor het aflopen van de inschrijfperiode krijgt u, als u nog niet verlengd heeft, een herinneringsbericht. In dat bericht helpen we u er nog eens aan herinneren dat u moet verlengen als u ingeschreven wilt blijven. Heeft u een e-mailadres doorgegeven dan krijgt u het bericht over de verlenging per e-mail, anders per post.

U kunt maximaal twee reacties plaatsen op aangeboden huurwoningen. Iedere avond om 20.00 uur worden nieuwe huurwoningen op WoonnetRijnmond.nl geplaatst. Sommige advertenties blijven nog staan op de website, andere advertenties verdwijnen van de website.

Heeft u op twee advertenties gereageerd en ziet u in het nieuwe aanbod een beter passende woning? Dan kunt u een van de twee reacties intrekken. Daarna kunt u reageren op de beter passende huurwoning.

Als u een reactie heeft op een advertentie die niet meer op de website staat, dan kunt u ook een reactie op een nieuwe huurwoning uitbrengen.

Iedere woningzoekende kan maximaal twee aanbiedingen tegelijk krijgen. Het kan gebeuren dat u voor een woning niet op de eerste plaats geëindigd bent, maar als eerst beschikbare kandidaat op de lijst staat. Andere kandidaten hebben zich dan al afgemeld voor de woning.

Het is mogelijk dat de hoofdwoningzoekende u als medewoningzoekende uitschrijft voor uw gezamenlijke inschrijving zonder u hiervan op de hoogte te stellen. Wel ontvangt u hiervan een automatisch bericht per e-mail van WoonnetRijnmond. Neem contact op met de online helpdesk van WoonnetRijnmond via het contactformulier. Zij helpen u graag verder.