close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nieuwe woning

Veelgestelde vragen over de nieuwe woning

QuaWonen heeft u een woning aangeboden. Een paar dingen zijn belangrijk om te weten voordat u de woning accepteert en de huurovereenkomst tekent. Die hebben we hieronder voor u op een rij gezet.

Hoe ziet de woning eruit?
Veel huurders brengen in hun woning veranderingen aan, zelf aangebrachte veranderingen (ZAV). De vertrekkende huurder hoeft meestal niet alle
veranderingen te verwijderen. Een medewerker van QuaWonen vertelt u welke dat zijn. Misschien vindt u een verandering, bijvoorbeeld een vloer, niet mooi. In dat geval kunt u de woning weigeren of wachten op een andere woning. Of u verwijdert de aanpassing zelf, met toestemming van QuaWonen.


Spullen overnemen van de vertrekkende huurder
Losse spullen, zoals kasten of tapijt, mag een vertrekkende huurder alleen achterlaten als de nieuwe huurder deze wil overnemen. Wilt u de spullen niet hebben, dan moet de vertrekkende huurder ze verwijderen. Neem gerust contact met ons op als u twijfelt over wat bij de woning hoort, en wat wij beschouwen als losse spullen.

Overnameformulier
De vetrekkende huurder heeft een overnameformulier van ons gekregen. Als u iets wilt overnemen, vult u dit formulier samen in. Onderteken het formulier pas als u zeker weet dat u de woning wilt hebben!

Huurtoeslag
Voor sociale huurwoningen is huurtoeslag mogelijk als uw inkomen relatief laag is. U vraagt huurtoeslag aan bij de Belastingdienst. Via https://www.toeslagen.nl kunt u een proefberekening maken.

 

Na het bekijken van de woning
U accepteert de woning
Als de woning u bevalt, accepteert u de woning. Onze medewerker vertelt u hoe het proces verder zal verlopen.

U accepteert de woning niet
Ook als u de woning niet wilt, laat u ons dat weten. Een volgende keer kunt u weer op een andere woning reageren. De weigering heeft geen gevolgen voor uw inschrijfduur als woningzoekende, behalve als u met een urgentiestatus reageert.

Sleutels
Als u de woning accepteert, spreken wij met u af wanneer de huur ingaat. U ontvangt dan ook de sleutels. Soms moet QuaWonen nog werkzaamheden in de woning uitvoeren. Kleinere herstelwerkzaamheden voeren wij meestal uit terwijl u de sleutels al heeft. Grotere werkzaamheden zijn uitgevoerd voordat u de overeenkomst tekent.

Opnieuw inschrijven als woningzoekende
Uw inschrijving als woningzoekende vervalt nadat u de huurovereenkomst heeft ondertekend. U kunt zich opnieuw inschrijven zodat u weer inschrijfduur opbouwt.


 

In elke woonplaats is het ophalen van vuilnis anders geregeld. Bekijk de website van de gemeente voor meer informatie:

of bel de klantenservice van Cyclus (het bedrijf wat de afvalverzameling regelt voor de beide gemeenten) via  telefoonnummer 0182 547 500