close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Zelf klussen

Veelgestelde vragen over zelf klussen in de woning

U mag in uw woning veel veranderen
Zo kunt u uw woning inrichten naar uw smaak. Zorg wel dat veranderingen technisch goed zijn en er netjes uitzien. Aan de buitenkant van uw woning mag u niets veranderen. Meer informatie over wat u mag veranderen leest u in deze folder: Brochure-Woning-zelf-veranderen. Voor een aantal aanpassingen gelden specifieke voorwaarden. Lees ze hier:

Vraag onze toestemming als u een vergoeding voor uw verandering wilt
U heeft bijna nooit onze toestemming nodig om iets in uw woning te veranderen. Maar wilt u een vergoeding voor uw verandering? Dan heeft u wel onze toestemming nodig. Uw verandering moet dan namelijk aan onze regels voldoen. In sommige gebouwen mogen namelijk niet alle veranderingen. En soms wordt uw huurprijs hoger door de verandering. U kunt onze toestemming vragen met dit formulier: Aanvraagformulier-ZAV-(2019).pdf

Soms nemen wij uw verandering over als u verhuist
Is uw verandering goed gemaakt, veilig en nog steeds in goede staat? Dan kunnen wij uw verandering overnemen als u verhuist. Voor sommige veranderingen krijgt u een vergoeding.

 

Soms wordt uw huur hoger door een verbetering
Wij voeren niet veel verbeteringen meer uit waardoor uw huur hoger wordt. Maar voor deze verbeteringen geldt wel dat uw huur hoger wordt:

  • isolatieglas op een hele verdieping

  • warm water aansluiten op de cv-ketel

  • een cv-installatie plaatsen

U betaalt pas meer huur in de maand nadat we de verbetering hebben gedaan.

Onze woonconsulent controleert eerst of u voldoet aan de voorwaarden
De woonconsulent kijkt of uw verbetering bij onze plannen past. En of u op tijd uw huur betaalt. Alleen dan kan uw verbetering doorgaan.

Onze opzichter helpt u daarna verder met uw aanvraag
Gaat de woonconsulent akkoord? Dan helpt een van onze opzichters u verder.

 

Uw zorgaanbieder kan u meer informatie geven over persoonsalarmering
Persoonsalarmering betekent dat u snel een meldkamer om hulp kunt vragen als u in nood bent. Via veel organisaties voor wonen, welzijn en zorg kunt u persoonsalarmering krijgen. Denk bijvoorbeeld aan uw thuiszorg of een verzorgingstehuis. Zij kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden.


 

Vraag onze toestemming om een sleutelkluis te laten plaatsen bij uw voordeur
Zo kan uw zorgaanbieder makkelijk bij u naar binnen. U kunt een sleutelkluis aanvragen met dit formulier: Aanvraagformulier-ZAV-(2019).pdf. Mail het ingevulde formulier naar info-at-quawonen.com.

Wij vertellen u de regels voor een sleutelkluis
Plaats alleen een sleutelkluis als u onze toestemming daarvoor heeft. En haal de sleutelkluis weg als u verhuist. Het kan zijn dat in uw gebouw nog andere regels gelden. Wij vertellen u hier meer over als u ons toestemming vraagt.

U mag zelf een slimme thermostaat plaatsen
U heeft hiervoor geen toestemming van ons nodig. Bewaar wel uw oude thermostaat. Wilt u Toon van Eneco plaatsen? Dat kan helaas niet als uw thermostaat draadloos is. Toon moet namelijk met draden verbonden zijn met de ketel.

U mag uw slimme thermostaat laten hangen als u verhuist
Dat mag alleen als de thermostaat nog in goede staat is. U krijgt geen vergoeding van ons. Neemt u uw slimme thermostaat liever mee? Dat mag natuurlijk. Plaats dan wel een standaardthermostaat terug.         

U kunt uw woning laten aanpassen
Zo kunt u langer zelfstandig blijven wonen. Denk aan steunbeugels in de douche of het toilet, of een traplift. Soms is het nodig de keuken of badkamer aan te passen. Voor zulke veranderingen of aanpassingen in de woning kunt u terecht bij het WMO loket van uw gemeente.

U kunt meer informatie krijgen bij uw gemeente
De afdeling Wmo kan ook een aanvraag voor een aanpassing voor u doen.

Voor sommige aanvragen heeft u ook onze toestemming nodig
Het gaat dan om aanpassingen die een grote verandering zijn voor de woning. Denk bijvoorbeeld aan plafondliften en liftplateaus.

De aanpassing blijft van de afdeling Wmo
Zij plaatsen en onderhouden uw aanpassing. Gaat u verhuizen? Laat het dan zelf weten aan de afdeling Wmo. Zij halen dan uw aanpassing weer weg.

Kan ik zonnepanelen aanvragen bij QuaWonen?
Elk jaar krijgen ongeveer 500 bewoners een aanbod voor zonnepanelen. Zodra uw woning aan de beurt is, krijgt u een brief van QuaWonen. Daarin staat uitgelegd hoe het werkt. U kunt hierbij ook alvast de brochure lezen die u dan samen met de brief ontvangt: Brochure-zonnepanelen_webversie.pdf

U kunt helaas nog niet zelf het moment bepalen waarop u zonnepanelen krijgt. Wel kunt u uw interesse aangeven bij onze Klantenservice. Dan kijken wij of we uw woning kunnen meenemen in de planning voor het volgende jaar.


Komen alle woningen aan de beurt voor zonnepanelen?
QuaWonen heeft samen met een expert in zonnepanelen bekeken welke woningen geschikt zijn. Dit heeft onder meer te maken met de ligging van het dak. Niet alle woningen komen om die reden in aanmerking voor zonnepanelen.


Wat betaal ik voor de zonnepanelen bij het aanbod van QuaWonen?
QuaWonen koopt de zonnepanelen en zorgt voor de installatie. U betaalt elke maand een vergoeding voor het gebruik van de zonnepanelen. Dit is € 1,50 per zonnepaneel. Uw  huurprijs blijft gelijk. Uw energierekening zal dalen. 

Hoeveel zonnepanelen komen er op een dak?
Als u meedoet met het aanbod van QuaWonen, krijgt u een voorstel voor het aantal zonnepanelen. Dit hangt vooral af van uw dak. Het gaat meestal om zes tot acht panelen.
 
Waarom bespaar je met zonnepanelen?
De stroom die u van de zonnepanelen krijgt, hoeft u niet meer bij uw energieleverancier te kopen. Bovendien leveren de zonnepanelen op zonnige dagen energie terug aan het net. Hierdoor valt uw energierekening lager uit.


Kan ik ook zelf zonnepanelen laten leggen?
Dat mag natuurlijk. Zonnepanelen zijn een zelf aangebrachte voorziening. U vraagt hiervoor schriftelijk toestemming aan QuaWonen. Kijk voor meer informatie hier.

We adviseren u om te wachten op het aanbod dat u van QuaWonen krijgt. Daarmee bent u zeker voordeliger uit.