close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Planmatig onderhoud

Veelgestelde vragen over planmatig onderhoud

Elke 3 jaar controleren we de kwaliteit van al onze woningen
Dit noemen wij een conditiemeting. We bekijken dan voor elke woning of elk woongebouw welke werkzaamheden binnenkort en later nodig zijn. We kijken bijvoorbeeld goed naar het dak, de gevel en de fundering. Uiteindelijk geven we een conditiescore. Die score bepaalt wanneer we de werkzaamheden plannen als dat nodig blijkt te zijn.

Elk jaar onderhouden we een aantal van onze woningen     
We schilderen de kozijnen bijvoorbeeld opnieuw of isoleren woningen. Zo blijven onze woningen netjes en veilig.

U hoort het als uw woning aan de beurt is
U krijgt een brief als we in uw woning aan de slag gaan. Meestal combineren we onderhoud met het isoleren van uw woning. Zo heeft u zo min mogelijk overlast.

U bent welkom op een informatiebijeenkomst als we gaan isoleren
Gaan we isoleren? Dan organiseren wij van tevoren een informatiebijeenkomst voor alle bewoners. U krijgt hierover een brief met een uitnodiging.

 

Bij een renovatieproject verbeteren we uw woning
Dit gaat verder dan gepland onderhoud of het energiezuinig maken van uw woning. Vaak kost een renovatieproject veel tijd en verandert uw woning flink. Het kan daarom zo zijn dat u tijdens het verbouwen niet thuis kunt wonen. Dan krijgt u een deel van de kosten voor uw verhuizing en inrichting van ons terug.
 

Wij maken samen met een aantal bewoners een sociaal plan
In een sociaal plan staan bijvoorbeeld afspraken over voorrang en vergoedingen. Dit plan maken we alleen als we gaan verbouwen. We houden ons aan de rechten en plichten van het Regionaal Sociaal Statuut.

Regionaal Sociaal statuut Krimpenerwaard:

- Sociaal-Statuut-Krimpenerwaard-def.pdf

U kunt met uw vragen bij de aannemer terecht
Tijdens de werkzaamheden zijn de aannemer en de bewonersbegeleider van QuaWonen uw contactpersoon. Zij weten precies hoe het met het werk gaat. U vindt de contactgegevens van de aannemer in de brief waarin we u over de werkzaamheden vertellen.

U kunt de projectleider vertellen dat u niet tevreden bent met hoe de werkzaamheden gaan
Bent u ontevreden over hoe de werkzaamheden gaan? Dan kunt u bij de projectleider terecht. Wij overleggen dan met de aannemer over een goede oplossing.

U kunt bij ons terecht als u niet tevreden bent met de kwaliteit van de werkzaamheden
Bent u niet tevreden met de kwaliteit van de werkzaamheden? Vertel dit dan aan de projectleider, de medewerker beheer of opzichter. Een van hen komt dan binnen 5 werkdagen langs om het werk te controleren. Daarna beslissen we binnen 2 weken of uw klacht terecht is.

Van het schilderen van kozijnen tot het isoleren van uw woning. QuaWonen is voortdurend aan het werk in de woningen en woongebouwen.

Als u in een woning woont waar we aan de slag gaan, ontvangt u altijd eerst een brief. Vlak voor het werk begint krijgt u een tweede brief van de aannemer. Hier staat waar u rekening mee kunt houden.