close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Huur Betalen

Veelgestelde vragen over het betalen van de huur

Huur betalen

U kunt de huur op verschillende manieren betalen.

 • Automatische incasso
  U machtigt QuaWonen om elke maand de huur af te schrijven. Dit is eenvoudig en u hoeft nergens aan te denken. Om dit te regelen moet u een machtigingsformulier invullen en ondertekenen. Dit kunt u gemakkelijk digitaal regelen via het huurdersportaal of via het formulier doorlopende machtiging. De huur wordt elke 1e van de maand afgeschreven.

  Wilt u niet meer per automatische incasso betalen? Vul dan het formulier intrekken doorlopende machtiging in.
   
 • Zelf het huurbedrag overmaken
  Dit regelt u zelf door uw bank opdracht te geven om de huur periodiek (elke maand) over te boeken. Als de huur verandert, of u gaat verhuizen, moet u zelf de overboeking stopzetten bij de bank. Rekeningnummer QuaWonen: NL76 BNGH 0285163272
   
 • Betalen via IDEAL
  Via IDEAL betaald u makkelijk en snel. Om direct de openstaande factuur van uw huurbedrag te betalen, logt u in op het Huurdersportaal
 • Pinnen op kantoor
  U mag ook betalen via een pinbetaling op het kantoor in Bergambacht. We nemen geen cash betaling aan.

Meer informatie
Wilt u meer lezen over het betalen van uw huur? Lees dan onze folder Huur betalen

 

U betaalt voor de 1e van de maand uw huur.

Het kan zijn dat u teveel huur heeft overgemaakt.
U krijgt de huur die u te veel betaalde natuurlijk van ons terug. Maar houd er rekening mee dat dit soms even kan duren. We zetten betalingen namelijk klaar op donderdag. Dan heeft u, uw geld de maandag of dinsdag daarna. Maar meldt u op vrijdag dat u te veel heeft betaald? Dan duurt het helaas minimaal 10 dagen voordat u uw geld terug heeft.

U kunt zelf de automatische afschrijving terugdraaien
Schreven wij te veel huur van uw rekening af? Dan kunt u het beste de afschrijving terugdraaien. Dat is de snelste manier om uw geld terug te krijgen.

Zoals in uw huurcontract staat, moet u vóór de eerste dag van de maand uw huur betalen. Als u niet op tijd betaalt, spreken we van een huurachterstand. QuaWonen wil er samen met u alles aan doen om dit te voorkomen. Neem daarom op tijd contact met ons op om bijvoorbeeld een betalingsregeling te treffen.

Wat gebeurt er als u een betaalachterstand heeft?

 1. Wij sturen u een herinnering wanneer de huur niet voor de eerste van de maand binnen is. Na de herinnering kunt u de huur alsnog betalen. Doet u dat niet, dan sturen wij een tweede herinnering.
 2. Als we geen contact met u kunnen krijgen of als u afspraken niet nakomt, schakelen we een incassobureau in. De kosten die hieraan zijn verbonden, zijn voor uw rekening.
 3. In het uiterste geval vragen wij de kantonrechter de huurovereenkomst te ontbinden. De deurwaarder houdt u in dit geval op de hoogte van de stand van zaken.

Betalingsregeling
Zo ver willen we het niet laten komen. Als u de huur met moeite kunt betalen, laat ons dit dan tijdig weten! Wij kijken dan of een betalingsregeling mogelijk is. U kunt een betalingsregeling afsluiten via het huurdersportaal of bel 088 799 66 36.

Hulp nodig
Worden de geldproblemen te groot en heeft u het idee dat u ze zelf niet meer kunt oplossen? Dan kunt u ondersteuning krijgen. Neemt u hiervoor contact met schuldhulpverlening van uw gemeente.

 • Telefoonnummer Krimpen aan den IJssel: 010 284 84 57
 • Telefoonnummer Krimpenerwaard: 140182