close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Huur Betalen

Veelgestelde vragen over het betalen van de huur

U kunt op verschillende manieren betalen:

 • Via automatische incasso
  U machtigt QuaWonen om elke maand de huur af te schrijven. Dit is eenvoudig en u hoeft nergens aan te denken. Om dit te regelen moet u een Machtiging invullen en onderteken. Dit kunt u regelen via het huurdersportaal.

  U kunt een machtiging elk moment intrekken of een afschrijving laten terugstorten. Bijvoorbeeld als u het niet eens bent met de afschrijving. Als u de huur opzegt, stopt de huurbetaling automatisch.

Formulier machtiging automatische huurincasso: SEPA-machtiging-huurincasso.pdf

Formulier intrekken machtiging automatische huurincasso: SEPA-intrekken-machtiging-huurincasso.pdf

 • Via periodieke overboeking
  Dit regelt u zelf door uw bank opdracht te geven om de huur periodiek (elke maand) over te boeken. Als de huur verandert, of u gaat verhuizen, moet u zelf de overboeking stopzetten bij de bank.
   
 • U kunt bij ons op kantoor pinnen
  Op ons kantoor staat een pinapparaat. Als u met onze medewerker in uw woning bent voor de oplevering, heeft hij een mobiel pinautomaat bij zich. U krijgt hiervan een bonnetje. Dat is het bewijs dat u betaald heeft.

Meer informatie
Wilt u meer lezen over het betalen van uw huur? Lees dan onze folder

 

Zoals in uw huurcontract staat, moet u vóór de eerste dag van de maand uw huur betalen.

Het kan zijn dat u teveel huur heeft overgemaakt.
U krijgt de huur die u te veel betaalde natuurlijk van ons terug. Maar houd er rekening mee dat dit soms even kan duren. We zetten betalingen namelijk klaar op donderdag. Dan heeft u, uw geld de maandag of dinsdag daarna. Maar meldt u op vrijdag dat u te veel heeft betaald? Dan duurt het helaas minimaal 10 dagen voordat u uw geld terug heeft.

U kunt zelf de automatische afschrijving terugdraaien
Schreven wij te veel huur van uw rekening af? Dan kunt u het beste de afschrijving terugdraaien. Dat is de snelste manier om uw geld terug te krijgen.

Soms betaalt iemand anders uw huur
Heeft u financiële problemen? Misschien betaalt de gemeente dan de huur vanuit uw uitkering. De gemeente maakt het geld dan direct naar ons over. Totdat u weer genoeg geld heeft. Want dan betaalt u uw huur weer zelf.

U krijgt altijd zelf de rekening
Ook als de gemeente voor u betaalt. Heeft u een budgetbeheerder of iemand anders die u helpt bij uw geldzaken? Vraag hem of haar dan wat u met de rekening moet doen.

Zoals in uw huurcontract staat, moet u vóór de eerste dag van de maand uw huur betalen. Als u niet op tijd betaalt, spreken we van een huurachterstand. QuaWonen wil er samen met u alles aan doen om dit te voorkomen. Neem daarom op tijd contact met ons op om bijvoorbeeld een betalingsregeling te treffen.

Wat gebeurt er als u een betaalachterstand heeft?

 1. Wij sturen u een herinnering wanneer de huur niet voor de eerste van de maand binnen is. Na de herinnering kunt u de huur alsnog betalen. Doet u dat niet, dan sturen wij een tweede herinnering.
 2. Als we geen contact met u kunnen krijgen of als u afspraken niet nakomt, schakelen we een incassobureau in. De kosten die hieraan zijn verbonden, zijn voor uw rekening.
 3. In het uiterste geval vragen wij de kantonrechter de huurovereenkomst te ontbinden. De deurwaarder houdt u in dit geval op de hoogte van de stand van zaken.

Betalingsregeling
Zo ver willen we het niet laten komen. Als u de huur met moeite kunt betalen, laat ons dit dan tijdig weten! Wij kijken dan of een betalingsregeling mogelijk is. U kunt een betalingsregeling afsluiten via het huurdersportaal of bel 088 799 66 36.

Hulp nodig
Worden de geldproblemen te groot en heeft u het idee dat u ze zelf niet meer kunt oplossen? Dan kunt u ondersteuning krijgen. Neemt u hiervoor contact met schuldhulpverlening van uw gemeente.

 • Telefoonnummer Krimpen aan den IJssel: 010 284 84 57
 • Telefoonnummer Krimpenerwaard: 140182

Uw huur stijgt met de inflatie mee
Stijgen alle prijzen in Nederland? Dan stijgt uw huur evenveel. Want de lokale huurdersorganisaties en wij vinden het belangrijk dat u goed kunt wonen. Uw huurverhoging hangt dus niet af van uw inkomen. Woningen die nog niet geïsoleerd zijn kregen de afgelopen jaren zelfs geen huurverhoging. Dat zijn woningen met energielabel F of G. Die zorgen namelijk al voor veel energiekosten.

Voor 1 mei krijgt u een brief over uw nieuwe huur
In deze brief leest u hoeveel uw huur vanaf 1 juli wordt. Ook leggen we meer uit over hoe uw huurprijs is opgebouwd.

Soms kunt u bezwaar maken tegen uw hogere huur
Bijvoorbeeld als wij uw woning niet goed hebben onderhouden. Op de website van de Huurcommissie vindt u de redenen om bezwaar te
kunnen maken en meer informatie.

U kunt tot 30 juni bezwaar maken
Zorg ervoor dat uw bezwaar uiterlijk op 30 juni bij ons is. U kunt hiervoor het formulier van de Huurcommissie gebruiken. U betaalt de huurverhoging wel zolang u wacht op een beslissing van de Huurcommissie.