close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Uitgebreid informatie zoeken kan in de Kennisbank

We hebben alle informatie over het huren en woning zoeken bij QuaWonen voor u verzameld in onze Kennisbank. Hier kunt u makkelijk zoeken op thema.

De meest voorkomende vragen met antwoord vindt u hieronder.

Veelgestelde vragen over mijn woning

Op elke dag van de maand kunt u de huur opzeggen, minimaal één maand van tevoren en maximaal drie maanden. Valt de einddatum in het weekend, dan is de eerstvolgende werkdag de laatste huurdag.

Regel het eenvoudig zelf via Mijn QuaWonen. De opzegtermijn van één maand gaat direct in.

Nadat u de huur heeft opgezegd, maken wij een afspraak met u voor een eerste controle en een eindcontrole.

Zoals in uw huurcontract staat, moet u vóór de eerste dag van de maand uw huur betalen. U kunt betalen via automatische incasso. Dit is eenvoudig en u hoeft nergens aan te denken. U regelt het met een machtigingskaart. U kunt uw bank ook opdracht geven om de huur elke maand over te boeken.

Heeft u een huurachterstand of heeft u moeite om de huur te betalen? Laat het ons graag weten. Mogelijk kan een betalingsregeling u helpen.

Wilt u weten of u recht heeft op huurtoeslag? Bel dan de Belastingdienst 0800-0543 of kijk op https://www.toeslagen.nl

U mag in uw woning veel veranderen. Zo kunt u uw woning inrichten naar uw smaak. Zorg wel dat veranderingen technisch goed zijn en er netjes uitzien. Aan de buitenkant van uw woning mag u niets veranderen. Meer informatie over wat u mag veranderen leest u in de folder Woning zelf veranderen.

Vraag onze toestemming als u een vergoeding voor uw verandering wilt
U heeft bijna nooit onze toestemming nodig om iets in uw woning te veranderen. Maar wilt u een vergoeding voor uw verandering? Dan heeft u wel onze toestemming nodig. Uw verandering moet dan namelijk aan onze regels voldoen. In sommige gebouwen mogen namelijk niet alle veranderingen. En soms wordt uw huurprijs hoger door de verandering. U kunt onze toestemming vragen met dit aanvraagformulier voor Zelf aangebrachte veranderingen

Soms nemen wij uw verandering over als u verhuist
Is uw verandering goed gemaakt, veilig en nog steeds in goede staat? Dan kunnen wij uw verandering overnemen als u verhuist. Voor sommige veranderingen krijgt u een vergoeding.

Heeft u last van de buren, geluid, tuinonderhoud, vuilnis? Om overlast op te kunnen lossen gaat u eerst in gesprek met de persoon van wie u last heeft. Zie ook www.problemenmetjeburen.nl. Lukt het niet om samen tot een oplossing te komen, dan kan QuaWonen proberen voor u te bemiddelen.

U kunt ook een van de buurtbeheerders van QuaWonen aanspreken of bellen via 088-799 66 36. Zij lopen regelmatig door de wijken om te zien en te horen wat er speelt.

Betrekt u binnenkort een nieuwe woning van QuaWonen? U ontvangt van ons een uitnodiging voor de sleuteloverdracht. Hierin staat al veel informatie. Ook vertellen wij u tijdens de sleuteloverdracht nog meer over het huurcontract, onderhoud en de meterstanden. U vindt de uitnodiging terug in Mijn QuaWonen.

U vindt de beschikbare woningen op deze website. Om te reageren moet u ingeschreven staan bij wonenindekrimpenerwaard.nl en woonnetrijnmond.nl.

Bij de voorlopige woningaanbieding vragen wij u om een inkomensverklaring. U kunt dit formulier gratis aanvragen bij de Belastingdienst via telefoonnummer 0800-0543 of online via de website van de Belastingdienst.

Soms komt u buiten uw schuld in een situatie waardoor u snel andere woonruimte nodig heeft. U kunt dan een urgentieverklaring aanvragen. Met urgentie krijgt u voorrang bij het woning zoeken. Een urgentiecommissie beoordeelt uw situatie

Een reparatie kunt u eenvoudig online melden en meteen een afspraak maken. U krijgt dan ook meteen te zien of de kosten voor QuaWonen zijn, of voor uzelf. Dit is geregeld in het onderhoudsABC.

Bel direct naar de leverancier als het gaat centrale verwarming, glasschade en rioolservice!

Glas kapot: via Glastotaal Beheer: 0800-452 72 34.
Riolering verstopt: via Klapwijk rioolservice: meteen online afspraak maken of bel 0180-519 078.

Centrale verwarming: via Feenstra 088-845 50 00.
Collectieve verwarming: via Eteck 085-021 80 00.
Boilers: via Tempus Energielease 088-895 50 00.

Laat het ons vooral weten als u ontevreden bent: 088-799 66 36 of info-at-quawonen.com. Wij zoeken dan samen met u naar een oplossing.

Bent u het niet eens met ons antwoord, dan kunt u een klacht bij ons indienen. Wij bevestigen dat we uw klacht hebben ontvangen. In de bevestiging staat meer informatie over het verloop van de procedure en wie uw klacht behandelt. De tijd die het duurt om tot een oplossing te komen, hangt af van de klacht.

Bent u ontevreden over onze afhandeling, dan wordt uw klacht een geschil. Meer informatie vindt u bij de regionale geschillencommissie: www.geschillencommissiekrimpenerwaard.nl.

Heeft u niet gevonden wat u zoekt? Wij stellen graag al onze kennis voor u open.

U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen via  088-799 66 36  of info-at-quawonen.com