close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kennisbank | †Projecten†Opgeleverde nieuwbouw woningen†Bergambacht

Opgeleverde nieuwbouwprojecten Bergambacht

Bergambacht

Bergstoep - dit project is in 2015 opgeleverd.
Projectinformatie:

  • Aantal woningen: 4
  • Opgeleverd: zomer 2015
  • Bouwpartners: Mill Architecten
  • Straat: Dijklaan

Wat energiebesparing betreft is de ambitie van QuaWonen hoog omdat we zo de woonlasten van onze huurers verlagen. Bij ieder nieuwbouwproject overwegen we of het mogelijk is om een lagere EPC-norm (energieprestatie coŽfficiŽnt) na te streven dan wettelijk wordt voorgeschreven.

Zo bouwden we in Bergambacht†4 energieneutrale, sociale eengezinswoningen. Zowel het energieverbruik van†de woning†als het bewonersverbruik wordt opgewekt door de zonnepanelen en de warmtepomp. Hierbij wordt gerekend met een standaard berekening voor een gemiddeld gezin met een gemiddeld verbruik. Overdag in de zomer leveren de zonnepanelen meer op dan het energieverbruik; het teveel wordt†teruggeleverd aan het net. 's Nachts en 's winters wordt er meer elektra gebruikt dan†er teruggeleverd wordt aan het net.†Maar gemiddeld zal dat op een energieverbruik van 0 uitkomen.

Bloemengaarde - dit project is opgeleverd in 2014
Projectinformatie:

  • Aantal woningen: 26
  • Opgeleverd: oktober 2014
  • Straat: Bloemengaarde
In de Bloemengaarde†hebben de verouderde appartementen plaatsgemaakt voor 26 energiezuinige, sociale eengezinswoningen. De woningen zijn heel goed geisoleerd en†hebben zonnepanelen op de daken.

Wat energiebesparing betreft is de ambitie van QuaWonen hoog omdat we zo de woonlasten van onze huurders verlagen. Bij ieder nieuwbouwproject overwegen we of het mogelijk is om een lagere EPC-norm (energieprestatie coŽfficiŽnt) na te streven dan wettelijk wordt voorgeschreven.

Secretaris Schipperstraat - Bergambacht
Projectinformatie

  • Aantal woningen: 39 appartementen
  • Bouwpartners: Venster Architecten

De nieuwbouw aan de Secretaris Schippersstraat was de eerste aanzet van de vernieuwing van het centrumgebied van Bergambacht. In Bergambacht is er veel behoefte aan meer levensloopgeschikte woningen in de buurt van voorzieningen en aan meer parkeergelegenheid. De Secretaris Schippersstraat is hiervoor de ideale locatie.

Het nieuwbouwcomplex - De Nederburght - bestaat uit 39 appartementen, waarvan 9 met een†vrije sector†huur. Ook is er een openbare parkeergarage met 55 parkeerplaatsen.

Na dit gebouw volgen nog enkele projecten met zowel appartementen als eengezinswoningen. De wijk krijgt hiermee een gevarieerd woningaanbod. Verder wordt de woonomgeving verfraaid.

Torenzicht - Dijklaan West

Projectinformatie

  • Opgeleverd: 2013

Torenzicht ligt aan de rand van de nieuwbouwwijk Dijklaan West II. Aan de rand van het dorp, met uitzicht op de weilanden, de watertoren ťn de kerktoren en toch vlak bij het kloppende hart van Bergambacht. De 40 levensloopgeschikte huurappartementen bevinden zich direct aan het water, waardoor de balkons van de woningen gedeeltelijk over het water hangen. Een prachtige plek om te wonen!