close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kennisbank |  Mijn woning Onderhoud en reparaties

Veelgestelde vragen over zelf klussen in de woning

U mag in uw woning veel veranderen
Zo kunt u uw woning inrichten naar uw smaak. Zorg wel dat veranderingen technisch goed zijn en er netjes uitzien. Aan de buitenkant van uw woning mag u niets veranderen. Meer informatie over wat u mag veranderen leest u in deze folder: QW-Brochure-woning-zelf-veranderen.pdf. Voor een aantal aanpassingen gelden specifieke voorwaarden. Lees ze hier:

Vraag onze toestemming als u een vergoeding voor uw verandering wilt
U heeft bijna nooit onze toestemming nodig om iets in uw woning te veranderen. Maar wilt u een vergoeding voor uw verandering? Dan heeft u wel onze toestemming nodig. Uw verandering moet dan namelijk aan onze regels voldoen. In sommige gebouwen mogen namelijk niet alle veranderingen. En soms wordt uw huurprijs hoger door de verandering. U kunt onze toestemming vragen met dit formulier: Aanvraagformulier-ZAV-(2019).pdf

Soms nemen wij uw verandering over als u verhuist
Is uw verandering goed gemaakt, veilig en nog steeds in goede staat? Dan kunnen wij uw verandering overnemen als u verhuist. Voor sommige veranderingen krijgt u een vergoeding.

 

Soms wordt uw huur hoger door een verbetering
Wij voeren niet veel verbeteringen meer uit waardoor uw huur hoger wordt. Maar voor deze verbeteringen geldt wel dat uw huur hoger wordt:

  • isolatieglas op een hele verdieping

  • warm water aansluiten op de cv-ketel

  • een cv-installatie plaatsen

U betaalt pas meer huur in de maand nadat we de verbetering hebben gedaan.

Onze woonconsulent controleert eerst of u voldoet aan de voorwaarden
De woonconsulent kijkt of uw verbetering bij onze plannen past. En of u op tijd uw huur betaalt. Alleen dan kan uw verbetering doorgaan.

Onze opzichter helpt u daarna verder met uw aanvraag
Gaat de woonconsulent akkoord? Dan helpt een van onze opzichters u verder.

 

Uw zorgaanbieder kan u meer informatie geven over persoonsalarmering
Persoonsalarmering betekent dat u snel een meldkamer om hulp kunt vragen als u in nood bent. Via veel organisaties voor wonen, welzijn en zorg kunt u persoonsalarmering krijgen. Denk bijvoorbeeld aan uw thuiszorg of een verzorgingstehuis. Zij kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden.


 

Vraag onze toestemming om een sleutelkluis te laten plaatsen bij uw voordeur
Zo kan uw zorgaanbieder makkelijk bij u naar binnen. U kunt een sleutelkluis aanvragen met dit formulier: Aanvraagformulier-ZAV-(2019).pdf. Mail het ingevulde formulier naar info-at-quawonen.com.

Wij vertellen u de regels voor een sleutelkluis
Plaats alleen een sleutelkluis als u onze toestemming daarvoor heeft. En haal de sleutelkluis weg als u verhuist. Het kan zijn dat in uw gebouw nog andere regels gelden. Wij vertellen u hier meer over als u ons toestemming vraagt.

U mag zelf een slimme thermostaat plaatsen
U heeft hiervoor geen toestemming van ons nodig. Bewaar wel uw oude thermostaat. Wilt u Toon van Eneco plaatsen? Dat kan helaas niet als uw thermostaat draadloos is. Toon moet namelijk met draden verbonden zijn met de ketel.

U mag uw slimme thermostaat laten hangen als u verhuist
Dat mag alleen als de thermostaat nog in goede staat is. U krijgt geen vergoeding van ons. Neemt u uw slimme thermostaat liever mee? Dat mag natuurlijk. Plaats dan wel een standaardthermostaat terug.         

U kunt uw woning laten aanpassen
Zo kunt u langer zelfstandig blijven wonen. Denk aan steunbeugels in de douche of het toilet, of een traplift. Soms is het nodig de keuken of badkamer aan te passen. Voor zulke veranderingen of aanpassingen in de woning kunt u terecht bij het WMO loket van uw gemeente.

U kunt meer informatie krijgen bij uw gemeente
De afdeling Wmo kan ook een aanvraag voor een aanpassing voor u doen.

Voor sommige aanvragen heeft u ook onze toestemming nodig
Het gaat dan om aanpassingen die een grote verandering zijn voor de woning. Denk bijvoorbeeld aan plafondliften en liftplateaus.

De aanpassing blijft van de afdeling Wmo
Zij plaatsen en onderhouden uw aanpassing. Gaat u verhuizen? Laat het dan zelf weten aan de afdeling Wmo. Zij halen dan uw aanpassing weer weg.

U kunt zelf apparaten in uw keuken laten inbouwen
Wij doen dat niet als wij uw keuken vervangen. Koopt u zelf inbouwapparaten? Dan regelt u ook zelf het onderhoud. U kunt ook zelf een nieuwe keuken laten plaatsen. Ook dan regelt u zelf het onderhoud.

U kunt uw apparaten of keuken achterlaten in de woning of meenemen als u verhuist
U mag uw apparaten of keuken natuurlijk meenemen als u verhuist. U kunt ook afspreken dat de nieuwe huurder ze van u overneemt. Of wij kunnen ze van u overnemen als ze nog goed zijn. U krijgt hiervoor geen vergoeding. Overleg met ons als u wilt dat wij de apparaten of de keuken overnemen.

Overleg met ons of u een standaardkeuken terug moet plaatsen als u verhuist
Neemt u de hele keuken mee? Dan vragen we u soms om een standaardkeuken terug te zetten. Was de vorige keuken 18 jaar of ouder? Dan hoeft dit meestal niet. Overleg daarom even met ons.