close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kennisbank |  Woning kopen Terugkopen Koopgarant-/MGE-woning

Neem contact met ons op als u uw koopgarant- of MGE-woning wilt verkopen
U kunt uw woning alleen aan ons verkopen. Wij kopen uw woning dan binnen 3 maanden van u terug. Dat doen we volgens de afspraken die we bij de notaris maakten toen u de woning kocht.

U kunt eerst de waarde van uw woning door ons laten berekenen
Wilt u misschien verhuizen? Dan kunt u de waarde van uw woning laten berekenen. Zo kunt u bepalen of u genoeg geld voor uw woning terugkrijgt om te kunnen verhuizen. Er komt dan een makelaar bij u langs. Is er een makelaar bij u geweest en besluit u niet te verhuizen? Dan betaalt u de kosten van de makelaar. Het hangt van uw woning af of u € 400,- of € 700,- betaalt.

U kunt ook zelf een expert inhuren om de waarde van uw woning te berekenen
Deze expert bepaalt dan:

  1. de waarde van uw woning met uw zelf aangebrachte veranderingen
  2. de waarde van uw woning zonder uw zelf aangebrachte veranderingen

Daarna maken wij een berekening van wat u voor uw woning krijgt als wij deze terugkopen. Zo kunt u bepalen of u kunt verhuizen.

Een taxateur komt de waarde van de woning bepalen als u de woning koopt of verkoopt
De persoon die de waarde bepaalt heet een taxateur. We zorgen dat de taxateur iemand is die geen belang heeft bij het bepalen van de waarde van onze woningen. En we laten de rapporten controleren door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).

U kiest zelf welke taxateur bij u komt
We hebben een overzicht van taxateurs uit wie u kunt kiezen. Kiest u voor een andere taxateur dan op deze lijst staat? Dan betaalt u de kosten zelf. Let op: er gelden voorwaarden voor de taxateur die u kiest:

  • De taxateur is onafhankelijk. Dat betekent dat hij en het bedrijf waarvoor hij werkt nooit eerder de waarde van onze woningen heeft bepaald. En zij hebben nooit te maken gehad met het verkopen of terugkopen van onze woningen of die van de bewoner.
  • De taxateur woont op maximaal 20 kilometer van uw woning.
  • De taxateur laat zijn rapport controleren door een bedrijf dat dit officieel mag doen.

U kunt de waarde van uw woning opnieuw laten bepalen als u twijfelt
Twijfelt u aan de waarde van uw woning die onze taxateur heeft bepaald? Dan kunt u een nieuw onderzoek aanvragen. U en wij wijzen dan allebei een taxateur aan. Zij wijzen samen een derde taxateur aan. Hij bepaalt de definitieve waarde van uw woning. Aan deze uitspraak houden u en wij ons.

Van 2009 tot 2013 verkochten we woningen met Koopgarant
De koper kreeg dan korting op de prijs. De koper kan de woning later terugverkopen aan ons. Daalt of stijgt de woning in waarde? Dan merken wij dat ook. We houden ons aan de regels die horen bij Koopgarantwoningen.