close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kennisbank |  Projecten Nieuwbouwprojecten QuaWonen

Veelgestelde vragen over nieuwbouw

Op een prachtige locatie in het centrum van Krimpen aan den IJssel bouwt QuaWonen 230 appartementen voor verschillende doelgroepen.

Alle zes gebouwen in het Prinsessenpark hebben de naam van een prinses gekregen. In de woongebouwen Amalia en Alexia wonen huurders van Quawonen en clienten van Lelie Zorggroep. De gebouwen Ariane en Annette zijn koopwoningen en vrije sector huurwoningen en gaan niet via QuaWonen. De gebouwen Anita en Aimee zijn sociale huurwoningen en worden verhuurd via QuaWonen. 

Beschikbare appartementen
Op dit moment zijn bijna alle beschikbare appartementen toegewezen. De laatste 2-kamer appartementen worden via Woonnet Rijnmond aangeboden rond mei 2019.

Plattegrond woningen

QuaWonen bouwt 21 eengezinswoningen aan de rand van Lekkerkerk met uitzicht op de polder.
De woningen worden energiezuinig: de laatste eisen van het Bouwbesluit plus een extra isolatie van begane grond vloer, gevel en dak. Ook komt er een aantal zonnepanelen op de daken.

De woningen zijn naar verwachting eind 2019 klaar.

Projectinformatie

 

 

 

Veelgestelde vragen over opgeleverde nieuwbouw

Dit is project is opgeleverd in 2017

Projectinformatie
Aantal woningen: 16
Opgeleverd: december 2016

In de St. Eloystraat en de 's Heerenbergstraat zijn woningen gesloopt om plek te maken voor 16 nieuwe woningen. Het gaat om 11 zeer energiezuinige eengezinswoningen met een sociale huurpijs en 5 levensloopgeschikte woningen met een extra kamer op de verdieping, zoals die ook in de H.A. Schreuderstraat zijn gebouwd. Alle woningen zijn voorzien van zonnepanelen.

Bergambacht

Bergstoep - dit project is in 2015 opgeleverd.
Projectinformatie:

 • Aantal woningen: 4
 • Opgeleverd: zomer 2015
 • Bouwpartners: Mill Architecten
 • Straat: Dijklaan

Wat energiebesparing betreft is de ambitie van QuaWonen hoog omdat we zo de woonlasten van onze huurers verlagen. Bij ieder nieuwbouwproject overwegen we of het mogelijk is om een lagere EPC-norm (energieprestatie coëfficiënt) na te streven dan wettelijk wordt voorgeschreven.

Zo bouwden we in Bergambacht 4 energieneutrale, sociale eengezinswoningen. Zowel het energieverbruik van de woning als het bewonersverbruik wordt opgewekt door de zonnepanelen en de warmtepomp. Hierbij wordt gerekend met een standaard berekening voor een gemiddeld gezin met een gemiddeld verbruik. Overdag in de zomer leveren de zonnepanelen meer op dan het energieverbruik; het teveel wordt teruggeleverd aan het net. 's Nachts en 's winters wordt er meer elektra gebruikt dan er teruggeleverd wordt aan het net. Maar gemiddeld zal dat op een energieverbruik van 0 uitkomen.

 

Bloemengaarde - dit project is opgeleverd in 2014
Projectinformatie:

 • Aantal woningen: 26
 • Opgeleverd: oktober 2014
 • Straat: Bloemengaarde
In de Bloemengaarde hebben de verouderde appartementen plaatsgemaakt voor 26 energiezuinige, sociale eengezinswoningen. De woningen zijn heel goed geisoleerd en hebben zonnepanelen op de daken.

Wat energiebesparing betreft is de ambitie van QuaWonen hoog omdat we zo de woonlasten van onze huurders verlagen. Bij ieder nieuwbouwproject overwegen we of het mogelijk is om een lagere EPC-norm (energieprestatie coëfficiënt) na te streven dan wettelijk wordt voorgeschreven.

Secretaris Schipperstraat - Bergambacht
Projectinformatie

 • Aantal woningen: 39 appartementen
 • Bouwpartners: Venster Architecten

De nieuwbouw aan de Secretaris Schippersstraat was de eerste aanzet van de vernieuwing van het centrumgebied van Bergambacht. In Bergambacht is er veel behoefte aan meer levensloopgeschikte woningen in de buurt van voorzieningen en aan meer parkeergelegenheid. De Secretaris Schippersstraat is hiervoor de ideale locatie.

Het nieuwbouwcomplex - De Nederburght - bestaat uit 39 appartementen, waarvan 9 met een vrije sector huur. Ook is er een openbare parkeergarage met 55 parkeerplaatsen.

Na dit gebouw volgen nog enkele projecten met zowel appartementen als eengezinswoningen. De wijk krijgt hiermee een gevarieerd woningaanbod. Verder wordt de woonomgeving verfraaid.

Torenzicht - Dijklaan West

Projectinformatie

 • Opgeleverd: 2013

Torenzicht ligt aan de rand van de nieuwbouwwijk Dijklaan West II. Aan de rand van het dorp, met uitzicht op de weilanden, de watertoren én de kerktoren en toch vlak bij het kloppende hart van Bergambacht. De 40 levensloopgeschikte huurappartementen bevinden zich direct aan het water, waardoor de balkons van de woningen gedeeltelijk over het water hangen. Een prachtige plek om te wonen!

Overige vragen

In een nieuwbouwwoning kunt u soms zelf nog keuzes maken voor de keuken
U krijgt dan een uitnodiging van Keller Keukens voor een bezoek aan de showroom in Bergambacht. Van tevoren krijgt u een folder van Keller met informatie over wat u kunt kiezen. De keuzes gaan over:

 • de kleur van de tegels
 • de kleuren van de frontjes, greepjes en bladen van de keuken
 • uw mogelijkheden om de standaardkeuken uit te breiden

Nadat u gekozen heeft, betaalt u door te pinnen in de showroom.

Wij plaatsen de standaardkeuken als we niet op tijd een nieuwe huurder hebben
Dan kunt u zelf geen keuzes meer maken.