close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kennisbank |  Projecten Energie- en onderhoudsproject

Bij een renovatieproject verbeteren we uw woning
Dit gaat verder dan gepland onderhoud of het energiezuinig maken van uw woning. Vaak kost een renovatieproject veel tijd en verandert uw woning flink. Het kan daarom zo zijn dat u tijdens het verbouwen niet thuis kunt wonen. Dan krijgt u een deel van de kosten voor uw verhuizing en inrichting van ons terug.

Wij maken samen met een aantal bewoners een sociaal plan
In een sociaal plan staan bijvoorbeeld afspraken over voorrang en vergoedingen. Dit plan maken we alleen als we gaan verbouwen. We houden ons aan de rechten en plichten van het Regionaal Sociaal Statuut.

QuaWonen onderhoudt haar woningen goed. Elk jaar worden er ruim 1200 woningen geschilderd of opgeknapt. Soms is er meer nodig om de woning geschikt te maken voor de toekomst. In dat geval wordt een renovatie met energiemaatregelen uitgevoerd. In 2019 maakt QuaWonen bijna 500 woningen energiezuiniger. Ook bereidt de corporatie alvast de renovatie voor van een kleine 400 projecten in 2020. Met de energierenovaties is in 2019 een bedrag gemoeid van 27 miljoen euro. Bewoners betalen een geringe huurverhoging en besparen flink op hun energierekening.

Bewoners krijgen altijd bericht voordat onderhoudswerkzaamheden beginnen. En bij energieprojecten organiseert QuaWonen een informatieavond om bewoners uitgebreid te informeren over de maatregelen. 

Benieuwd welke projecten dit jaar worden uitgevoerd? Bekijk dan het overzicht!

schema-sloopwoningen-overzicht-alle-projecten-210619.docx