Twee nieuwe leden Raad van Commissarissen QuaWonen

06 JAN 2019

Per 1 januari zijn Janine Sanders en Bote de Vries benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van QuaWonen. Beide kandidaten brengen actuele kennis en expertise in en zijn goed bekend met de doelstellingen van de corporatiesector. De Autoriteit woningcorporaties heeft zich positief uitgesproken over de benoemingen.

Bote de Vries (60 jaar) combineert een ruime financiële ervaring met maatschappelijke betrokkenheid. Sinds 2009 is hij commissaris en lid van de auditcommissie (geweest) bij diverse woningcorporaties, een zorginstelling, het Nederlands beleggingsfonds voor zeeschepen en een internationaal fonds voor de offshore industrie. Hij woont in Vlist waar hij een financieel adviesbureau heeft én een Bed & Breakfast met kinderboerderij.

Bote de Vries kijkt uit naar het commissariaat bij QuaWonen: “De Krimpenerwaard is een fantastisch gebied. Ik gun het iedereen daar betaalbaar te kunnen wonen en QuaWonen draagt daar uitstekend aan bij.” 

Janine Sanders (52 jaar) werkte sinds haar studietijd altijd in de corporatiesector en brengt een schat aan relevante ervaring mee. Sinds 1999 heeft ze haar eigen bedrijf op het gebied van ontwikkel- advies en interim management. Eerder was ze commissaris bij een zorginstelling en drie andere corporaties. Haar portefeuille was, en is ook nu bij QuaWonen, volkshuisvesting en projectontwikkeling. Ze woont in Leerdam en is pleegzorgouder. 

Met haar commissariaat bij QuaWonen wil Janine Sanders graag “mijn bijdrage leveren aan een organisatie die zorgt voor een betaalbare sociale huurwoning van goede kwaliteit”.