QuaWonen en huurders doen bod aan gemeenten

03 JUL 2017

Vorige week heeft QuaWonen een bod uitgebracht aan de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel. Hierin staat wat QuaWonen per gemeente wil doen op het gebied van wonen. Dit bod wordt najaar 2017 gebruikt voor het maken of actualiseren van prestatieafspraken tussen de gemeente, de lokale huurdersorganisatie en QuaWonen.

Het bod aan de gemeenten maakt duidelijk hoe QuaWonen bijdraagt aan de woonvisie van de gemeente. De corporatie heeft het afgelopen jaar veel tijd en energie gestoken in een gedegen voorbereiding van het bod, samen met gemeenten en huurdersorganisaties. In de gemeente Krimpenerwaard is het bod deels ook afgestemd met de andere corporaties in de gemeente.

Belangrijke thema’s
Het bod geeft inzicht in beleidskeuzes en voorgenomen investeringen rond thema’s als betaalbaarheid en beschikbaarheid voor de doelgroepen; huisvesting urgente doelgroepen; wonen met zorg en ouderenhuisvesting; plannen voor nieuwbouw, kwaliteitsverbetering en verduurzaming en inzet voor leefbaarheid.

Enkele belangrijke thema’s waarvoor corporatie, gemeente en huurders de handen ineen willen slaan: betaalbaar wonen, langer zelfstandig thuis wonen van ouderen, energiezuinige woningen en wijken, en uitbreiding van ogen en oren in de wijk met buurtbeheer.

Bod Krimpen aan den IJssel 2018 (217 kB) Bod Krimpenerwaard 2018 (231 kB)