Nieuwe eengezinswoningen in Schoonhoven voor middeninkomens

08 AUG 2017

QuaWonen is er vooral voor mensen met de laagste inkomens. De corporatie ziet echter dat mensen met een iets hoger inkomen tussen wal en schip vallen. Deze inkomensgroep verdient te veel voor een sociale huurwoning en te weinig voor een vrije sector woning of koopwoning. Om hen ook een kans te geven om te verhuizen, verhuurt QuaWonen nu zeven nieuwe eengezinswoningen met een huurprijs van 651 euro aan inkomens tot €45.000.

Vanaf 28 augustus biedt QuaWonen 27 nieuwe eengezinswoningen in de ’s Heerenbergstraat in Schoonhoven te huur aan op www.wonenindekrimpenerwaard.nl. Geïnteresseerden die zijn ingeschreven als woningzoekende, kunnen tot 4 september 12 uur reageren.

Het gaat om drie woonblokken. Twee woonblokken met elk 9 eengezinswoningen met 3 slaapkamers en een tuin met berging (project Blok 6). En 9 eengezinswoningen met zeer diepe tuin en berging (project Blok 7). De hoekwoningen van de blokken 6 en de woningen met drie verdiepingen van blok 7 zijn ook beschikbaar voor inkomens tot €45.000.

Woningzoekenden vinden meer informatie en plattegronden van deze nieuwbouwwoningen op deze website.

Achtergrondinformatie woningtoewijzing
QuaWonen verhuurt verreweg de meeste woningen aan huishoudens met een inkomen tot €36.165, de inkomensgrens voor sociale huurwoningen. Aan huishoudens met recht op huurtoeslag verhuurt de corporatie een woning die past bij de hoogte van het inkomen en de wettelijke regels.

De Woningwet biedt corporaties daarnaast beperkt vrije ruimte om woningen toe te wijzen aan huishoudens met een iets hoger inkomen dan € 36.165. QuaWonen gebruikt deze ruimte vooral voor het huisvesten van bijzondere situaties, bijvoorbeeld voor hen die vanwege sloop moeten verhuizen. Dat komt echter niet zo vaak voor, waardoor er enige ruimte overblijft om ook mensen met een iets hoger inkomen te bedienen.