Greenspread Warmte nieuwe exploitant 14 warmte-installaties QuaWonen

19 MEI 2016

Greenspread Warmte neemt per 1 juli 2016 de warmtelevering over van 14 collectieve warmte-installaties van woningcorporatie QuaWonen. Greenspread Warmte breidt daarmee haar leveringsportfolio uit met ongeveer 1.000 nieuwe klanten in de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel.

QuaWonen is van mening dat warmtelevering geen kerntaak is van de woningcorporatie. Daarom heeft zij, begeleid door adviesbureau Atriensis, een selectieprocedure georganiseerd om een warmteleverancier te contracteren. Op basis van de aangeboden ontzorging en duurzaamheidsambities is de keuze gevallen op Greenspread Warmte.

Verduurzaming en continuïteit
Geenspread Warmte neemt de volledige warmtelevering van QuaWonen over; van het beheer van de collectieve installaties tot en met het leveren en afrekenen van warmte aan de huurders. Daarnaast zal Greenspread Warmte de bestaande installaties verduurzamen, onder meer door de inzet van warmtepompen.

De bewoners die de energie uit de warmte-installaties ontvangen, zullen weinig merken van de overgang naar Greenspread Warmte. Zo wordt de levering van warmte zonder onderbreking voortgezet en blijven de warmtetarieven zoals vastgesteld door QuaWonen ongewijzigd.
Wel zullen de bewoners een nieuwe leveringsovereenkomst afsluiten met Greenspread Warmte. Zij kunnen per 1 juli 2016 met alle vragen over de warmtelevering terecht bij de klantenservice van Greenspread Warmte.