Graffiti workshop voor jongeren in Schoonhoven Noord

10 AUG 2017

Jongeren tussen de 12 en 18 jaar krijgen op 18 augustus de kans om de garageboxen aan de Edelsmidsdreef in Schoonhoven te pimpen. Onder begeleiding van grafisch kunstenaar Ruud Kooger leren ze de fijne kneepjes van het graffiti spuiten en mogen ze meehelpen om de garageboxen te verfraaien met een mooi beeldmerk. Stichting Dagbesteding zorgt voor iets lekkers. Aanmelden kan nog, kom gezellig meedoen!

QuaWonen is volop bezig om de wijk Schoonhoven Noord te vernieuwen: 240 verouderde woningen maken plaats voor 240 nieuwe. De woningen en garageboxen aan de Edelsmidsdreef worden in 2022 gesloopt, er wordt nu alleen noodzakelijk onderhoud gedaan. De garageboxen kunnen echter wel een verfbeurt gebruiken. Dat bracht buurtbeheerder Benno Dekker van QuaWonen op het idee om de boxen met Schoonhovense jongeren te pimpen met graffitikunst.

Benno Dekker: “Die verfbeurt doen we ook, we brengen een goede grondlaag aan. Daarop komt een grafisch beeldmerk Schoonhoven Zilverstad. Zo staan de boxen er straks weer mooi bij. En we betrekken jongeren bij het opknappen van hun woonomgeving.” 

Aanmelden
Denk jij dat jij het in je hebt. Of ben je gewoon nieuwsgierig en heb je altijd al eens graffiti willen spuiten. Dat is dit je kans! Aanmelden kan via Dirk Leijten van Jongerenwerk Krimpenerwaard: d.leijten@krimpenerwaard.nl of bel 06-12938815.  

Zie ook: https://www.koogerkunst.nl/.