De bouw van Tiendhoek II is begonnen

21 DEC 2018

Gisteren is de bouw van Wonen in de Kragen (Tiendhoek II) begonnen: een nieuwbouwproject bestaande uit 21 sociale huurwoningen en 34 koopwoningen, omgeven door water en groen. De woningen worden gebouwd in het ruim opgezette uitbreidingsgebied Tiendhoek II, aan de rand van Lekkerkerk. De woningen zijn ontwikkeld en worden gerealiseerd door Van Wijnen.
Sociale huurwoningen vanaf 2 januari te huur
Als eerste worden de sociale huurwoningen gebouwd. Vanaf 2 januari publiceert QuaWonen de huurwoningen op www.wonenindekrimpenerwaard.nl. De huurwoningen zijn najaar 2019 gereed.

Kijk voor meer informatie over de woningen en de criteria voor toewijzing op de projectwebsite.

Koopwoningen van Van Wijnen
In het eerste kwartaal van 2019 start Van Wijnen met de bouw van de 34 koopwoningen. De woningen zijn 29 augustus 2018 in verkoop gegaan en waren direct verkocht.

"Mooi om te zien hoe het gebied zich ontwikkelt"
Wethouder De Wit onderschrijft de grote behoefte aan woningbouw in Lekkerkerk: "Mooi om te zien dat door dit project het gebied zich weer verder ontwikkelt. Daarnaast zijn we erg blij met de wijziging in het type woningen dat wordt gebruikt. Door de bouw van koopwoningen én sociale huurwoningen geven we elke inwoner een kans te wonen in dit prachtige gebied."

Wonen in De Kragen is de laatste fase van de bijzondere, nieuwe buurt De Kragen. "We zijn al 10 jaar betrokken bij de ontwikkeling van dit gebied", laat Dico Smitsman, projectontwikkelaar bij Van Wijnen, weten. "Zo’n 4 jaar geleden bouwden we hier de laatste huizen. Het vervolg liet door de crisis op zich wachten, maar nu zijn we echt van start met de laatste fase." Naar verwachting is het volledige project medio 2020 gereed.