Bewoners Knotwilgenstraat kunnen terug naar huis

06 FEB 2018

Gisteren is de brandweer uitgerukt naar de Knotwilgenstraat in Schoonhoven. In een van de woningen was de vloer op de begane grond gaan schuiven, waardoor de vloer in een gedeelte zakte en in het andere deel omhoog kwam. QuaWonen is gisteravond direct met Bouw en Woningtoezicht van de gemeente de situatie ter plekke gaan bekijken. Voor de zekerheid zijn de bewoners van drie woningen tijdelijk elders ondergebracht.

Vanmorgen is verder onderzoek gedaan door Bouw en Toezicht in samenwerking met QuaWonen. De uitkomst is dat er een probleem is met een plavuizenvloer op nummer 28. Daar worden nog deze week maatregelen genomen. De bewoners van de nummer 26 en 30 kunnen vandaag al terugkeren naar hun woning; deze woningen heeft Bouw en Toezicht vrijgegeven.

Gelet op de persoonlijke omstandigheden van de bewoners van nummer 28 zal QuaWonen ondersteuning verlenen om de problemen met de plavuizenvloer zo snel mogelijk op te lossen.

QuaWonen kan zich voorstellen dat de bewoners van het rijtje woningen in de Knotwilgenstraat geschrokken zijn door de situatie. Een medewerker van QuaWonen zal vandaag persoonlijk langs gaan.