Nieuws

22

AUG

QuaWonen ontvangt Kamerleden in Krimpen aan de Lek

22 AUG 2017

QuaWonen is op meer plekken bezig met grootschalige wijkvernieuwing: in Krimpen aan den IJssel, Schoonhoven-Noord, Bergambacht én in Krimpen aan de Lek. De corporatie gaat donderdag 24 augustus graag in gesprek met Kamerleden om te laten zien hoe een middelgrote corporatie hierin haar rol pakt. Directeur-bestuurder Rob van den Broeke van QuaWonen pleit voor meer wettelijke ruimte om in samenspraak met belanghouders te investeren in wijkvernieuwing.

lees verder

10

AUG

Graffiti workshop voor jongeren in Schoonhoven Noord

10 AUG 2017

Jongeren tussen de 12 en 18 jaar krijgen op 18 augustus de kans om de garageboxen aan de Edelsmidsdreef in Schoonhoven te pimpen. Onder begeleiding van grafisch kunstenaar Ruud Kooger leren ze de fijne kneepjes van het graffiti spuiten en mogen ze meehelpen om de garageboxen te verfraaien met een mooi beeldmerk. Stichting Dagbesteding zorgt voor iets lekkers. Aanmelden kan nog, kom gezellig meedoen!

lees verder

08

AUG

Nieuwe eengezinswoningen in Schoonhoven voor middeninkomens

08 AUG 2017

QuaWonen is er vooral voor mensen met de laagste inkomens. De corporatie ziet echter dat mensen met een iets hoger inkomen tussen wal en schip vallen. Deze inkomensgroep verdient te veel voor een sociale huurwoning en te weinig voor een vrije sector woning of koopwoning. Om hen ook een kans te geven om te verhuizen, verhuurt QuaWonen nu zeven nieuwe eengezinswoningen met een huurprijs van 651 euro aan inkomens tot €45.000.

lees verder

03

JUL

QuaWonen en huurders doen bod aan gemeenten

03 JUL 2017

Vorige week heeft QuaWonen een bod uitgebracht aan de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel. Hierin staat wat QuaWonen per gemeente wil doen op het gebied van wonen. Dit bod wordt najaar 2017 gebruikt voor het maken of actualiseren van prestatieafspraken tussen de gemeente, de lokale huurdersorganisatie en QuaWonen.

lees verder