Nieuws

11

JUL

Woningen Beroepenbuurt van energielabel F naar B

11 JUL 2018

Na de nieuwbouw in het dorpshart van Krimpen aan de Lek, kijkt QuaWonen nu naar de buurten rondom het centrum. Huurdersvereniging Ons Belang heeft zich hier sterk voor gemaakt. QuaWonen maakt 134 woningen energiezuiniger en sloopt ruim 100 woningen om er nieuwe woningen te bouwen. Als eerste verbetert de corporatie 85 woningen in de Beroepenbuurt van gemiddeld energielabel F naar energielabel B.

lees verder

29

JUN

College Krimpenerwaard: twee Skaeve Huse in Bergambacht

29 JUN 2018

Op 17 april 2018 is het college akkoord gegaan met het zoeken van een locatie voor twee Skaeve Huse. Het beschikbaar stellen van Skaeve Huse is ook opgenomen in de woonvisie die vorige jaar mei is vastgesteld door de gemeenteraad. Donderdag 28 april is het college akkoord gegaan met de locatie in Bergambacht.

lees verder

25

JUN

Kostenbesparing op CV-onderhoud door gezamenlijke inkoop

25 JUN 2018

De vier woningcorporaties in het Groene hart hebben gezamenlijk het onderhoud aan de Cv-installaties aanbesteed. Per 1 juli 2018 wordt het onderhoud aan de Cv-installaties van ruim 28.000 huurwoningen uitgevoerd door twee bedrijven. Mozaïek Wonen, QuaWonen, Woonforte en Woonpartners Midden-Holland besparen daarmee ieder 10 tot 25% met behoud van kwaliteit en goede dienstverlening. Dat geld investeren ze weer in de kwaliteit van hun woningen. Op maandag 25 juni ondertekenden de vier directeuren van de corporaties en de onderhoudsbedrijven de contracten.

lees verder

21

JUN

Acacia in Krimpen aan den IJssel naar energielabel A+

21 JUN 2018

QuaWonen is volop bezig met het verduurzamen van woningen. Dit jaar gaat het om ruim 300 woningen. Acacia is een van de projecten: 58 woningen naar energielabel A+ dankzij isolatie van het dak en de muren, het plaatsen van triple glas en het installeren van mechanische ventilatie. Beter in Wonen voert dit project uit.

lees verder