Nieuws

17

OKT

Inschrijfduur en inkomen het belangrijkst bij reageren op huurwoning

17 OKT 2017

Uit onderzoek blijkt dat woningzoekenden niet altijd goed weten hoe de toewijzing van sociale huurwoningen werkt. Inschrijfduur en inkomen zijn de belangrijkste criteria wanneer u reageert op een woning. De corporatie kijkt niet of u in het verleden vaak heeft gereageerd, dat speelt geen rol. In de gemeente Krimpenerwaard kunt u met een inschrijfduur vanaf een jaar bij actief reageren binnen acht maanden een woning hebben. Maakt het u niet uit waar en hoe u woont, dan maakt u met een kortere inschrijfduur ook al kans. Heeft u specifieke woonwensen, dan kan het natuurlijk langer duren.

lees verder

09

OKT

Stichting Dagbesteding aan de slag in Prinsessenpark

09 OKT 2017

Mensen met een beperking gaan de ontmoetingsruimte van Prinsessenpark in Krimpen aan den IJssel beheren. Het idee is dat deze ontmoetingsruimte een locatie wordt waar mensen uit het gebouw én uit de wijk graag langskomen voor een koffieochtend, om een spelletje te doen of mee te eten bij de ‘open tafel’. In overleg met andere organisaties wil Stichting Dagbesteding allerlei activiteiten gaan aanbieden.

lees verder

04

OKT

Visitatierapport: QuaWonen presteert op een hoog niveau

04 OKT 2017

De visitatiecommissie constateert dat QuaWonen een bovengemiddeld goed functionerende corporatie is die op alle onderdelen ruim voldoende, goed en zelfs uitstekend presteert. Een knappe prestatie gezien de vele veranderingen in de sector de afgelopen jaren, is te lezen in het visitatierapport. QuaWonen scoort een ruime 8 voor maatschappelijke opgaven, ambities, financiën en goed bestuur. Tip is om intensiever samen te werken met zorg- en welzijnsorganisaties rondom het huisvesten van een groeiende groep kwetsbare huurders.

lees verder

03

OKT

Video QuaWonen Buurtbeheer

03 OKT 2017

QuaWonen werkt aan vitale wijken, waar mensen prettig wonen in een leefbare woonomgeving. Dat doen we onder andere door te investeren in buurtbeheer.

lees verder