Blog van de directeur-bestuurder

29

AUG

Corporaties willen gelijk oversteken op Prinsjesdag

29 AUG 2018

Willen corporaties de ambities van Sectortafelbijdrage en Klimaatakkoord gestand doen, dan is een gigantische verandering nodig die het financiële gesternte van corporaties flink opschudt. Komende Prinsjesdag moet de eerste stap worden gezet, stelt Rob van den Broeke, directeur-bestuurder QuaWonen.

lees verder

14

AUG

Meer mensen vissen in een krimpende sociale huurvijver

14 AUG 2018

Het is dringen op de markt voor sociale huurwoningen. Onlangs was in het nieuws dat in de grote steden de vijver waarin woningzoekenden vissen, kleiner wordt. Terwijl het aantal mensen dat in die vijver vist, juist toeneemt. Steeds meer woningen zouden aan urgenten worden toegewezen – en dus steeds minder aan ‘normale’ woningzoekenden. Klopt dat beeld? Zien we dit dan ook in ons werkgebied? En wat doet QuaWonen?

lees verder

23

MEI

Ruim baan voor actie SteenBreek!

23 MEI 2018

Het is verleidelijk om te zeggen dat je 'klimaat adaptief' bent, voorbereid op nieuwe klimaatomstandigheden. Eigenlijk kan het niet anders, dan dat je het wil zijn. Maar waarover hebben we het precies, en wat kan QuaWonen bijdragen?

lees verder

28

MRT

Klem op de woningmarkt en wat QuaWonen hieraan doet

28 MRT 2018

De woningmarkt staat volop in de schijnwerpers. Krapte op de woningmarkt is terug van weggeweest. Was het onderwerp tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 volledig afwezig, de haperende woningmarkt was hét thema van de recente gemeenteraadsverkiezingen.

lees verder