Blog van de directeur-bestuurder

23

MEI

Ruim baan voor actie SteenBreek!

23 MEI 2018

Het is verleidelijk om te zeggen dat je 'klimaat adaptief' bent, voorbereid op nieuwe klimaatomstandigheden. Eigenlijk kan het niet anders, dan dat je het wil zijn. Maar waarover hebben we het precies, en wat kan QuaWonen bijdragen?

lees verder

28

MRT

Klem op de woningmarkt en wat QuaWonen hieraan doet

28 MRT 2018

De woningmarkt staat volop in de schijnwerpers. Krapte op de woningmarkt is terug van weggeweest. Was het onderwerp tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 volledig afwezig, de haperende woningmarkt was hét thema van de recente gemeenteraadsverkiezingen.

lees verder

01

FEB

Lagere middeninkomens nog steeds in de knel

01 FEB 2018

De nieuwe Woningwet richt corporaties sterk op het huisvesten van mensen met lagere inkomens en bijzondere doelgroepen. De keerzijde van dit beleid is dat de huishoudens die net niet in aanmerking komen voor huurtoeslag, niet meer sociaal kunnen huren en zijn aangewezen op markthuur of koop. Om voldoende woningen te hebben die ook bereikbaar zijn voor middeninkomens, zou de inkomensgrens voor sociaal huren iets hoger moeten zijn en/of we zouden de huurprijsgrens om sociaal te huren moeten verlagen.

lees verder

04

JAN

Meer ogen en oren in de wijk

04 JAN 2018

De maatschappij verandert. En wanneer het regent in Rotterdam, druppelt het in de Krimpenerwaard. Dus wordt ook de Krimpenerwaard veelkleuriger van samenstelling, zien we meer 1- en 2 persoonshuishoudens, geven we thuis aan nieuwkomers van ver, en woont oud-jong, hoog blond-donker krullend, ongestoord-verward met, door en soms ook langs elkaar heen.

lees verder