Zelf klussen en verbouwen

QuaWonen geeft u de vrijheid om uw woning aan te passen aan uw eigen smaak en wensen. Toestemming vooraf is in veel gevallen niet nodig (tenzij het gaat over de buitenkant van de woning).

Ook kunnen aanpassingen in de woning meestal blijven zitten als u gaat verhuizen. Maar omdat we er ook voor willen zorgen dat uw woning betaalbaar en goed verhuurbaar blijft, zijn er wel voorwaarden en kan niet alles. 

Achterin de folder vindt u een overzicht van de meest voorkomende veranderingen met de voorwaarden.
Voor sommige veranderingen moet u toestemming vragen. Dat kan met het aanvraagformulier Zelf Aangebrachte Veranderingen.

Folder Woning zelf veranderen (3,29 MB)


Kluswijzers beschikbaar

Gaat u aan de slag in de woning, dan hebben we diverse kluswijzers beschikbaar, zoals voor het aanleggen van een tegelvloer, het aanbrengen van zonwering, een bad of douchebak plaatsen en meer.

In woningen van vóór 1994 kan asbest voorkomen. Wij hebben wat praktische tips voor u.

Aangepaste woning

Als u een lichamelijke beperking heeft, kunt u een ‘hulpmiddel’ in de woning aanvragen. Denk aan steunbeugels in de douche of het toilet, of een traplift. Soms is het nodig de keuken of badkamer aan te passen. Voor zulke veranderingen in de woning, is het Wmo-loket van de gemeente uw aanspreekpunt: