Wat moet ik doen bij brand, storm en waterschade?

Brand, storm en waterschade kunnen heel ingrijpend zijn. Dan is het fijn om te weten wat u in deze gevallen moet doen.

Brandschade

Heeft u brandschade? Dan moet u die schade meteen bij ons melden, zodat wij de verzekeraar en een aannemer kunnen inschakelen. Uw woning is via onze opstalverzekering verzekerd tegen brandschade. Rook-, roet- en waterschade aan de opstal worden door ons hersteld. Zeng en schroeischades zijn niet verzekerd en komen voor uw eigen rekening, bijvoorbeeld als u een hete pan op het aanrecht laat staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor het herstel van uw inboedel. Ook de afvoer van verbrande spullen moet u zelf regelen. Als u een goede inboedelverzekering hebt, dan vergoedt de verzekeraar al uw kosten. Ook regelt uw verzekeraar een eventuele vervangende, tijdelijke woonruimte. Dit is geen taak van QuaWonen.

Stormschade

Heeft uw woning schade opgelopen door een flinke storm? Neemt u dan contact met ons op. Uw woning is via onze opstalverzekering verzekerd tegen stormschade, met uitzondering van schade aan glas. Dat betekent dat de kosten van vervanging of herstel van een (dak)raam dat er door storm is uitgewaaid, voor uw eigen rekening zijn. Voorkom glasbreuk en sluit ramen en deuren altijd goed als het gaat stormen!

Is er schade ontstaan aan uw eigendommen, dan zijn het herstel en de kosten daarvan voor uw eigen rekening.

Is er zonder enige schade aan uw woning een boom omgewaaid in uw tuin? Dan kunt u een reparatieverzoek indienen.

Waterschade

Heeft u waterschade in of aan uw woning? Dien dan een reparatieverzoek in. Wij herstellen de lekkage zo snel mogelijk.
 
Heeft u waterschade aan de binnenkant van uw woning, zoals plafonds, muren en deuren? Neem dan contact op met uw inboedelverzekeraar. Zij regelen het herstel en vergoeden (een deel) van de kosten.
 
Is de waterschade ontstaan door nalatigheid van uzelf of iemand anders? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten en het herstel.