Huurachterstand

Zoals in uw huurcontract staat, moet u vóór de eerste dag van de maand uw huur betalen. Als u niet op tijd betaalt, spreken we van een huurachterstand. QuaWonen wil er samen met u alles aan doen om dit te voorkomen. Neem tijdig contact met ons op!

Wat gebeurt er als u huurachterstand heeft?

  1. Wij sturen u een herinnering wanneer de huur niet voor de eerste van de maand binnen is. Na de herinnering kunt u de huur alsnog betalen.
  2. Doet u dat niet, dan sturen wij een tweede herinnering.
  3. Als we geen contact met u kunnen krijgen of als u afspraken niet nakomt, schakelen we een incassobureau in. De kosten die hieraan zijn verbonden, zijn voor uw rekening.
  4. In het uiterste geval vragen wij de kantonrechter de huurovereenkomst te ontbinden. De deurwaarder houdt u in dit geval op de hoogte van de stand van zaken.

Betalingsregeling: voorkomen is beter!

Zo ver willen we het liever niet laten komen. Als u de huur met moeite kunt betalen, laat ons dit dan tijdig weten! Wij kijken dan of een betalingsregeling mogelijk is. 

Ondersteuning

Als de geldproblemen zo groot worden, dat u ze niet meer alleen kunt oplossen, kunt u ondersteuning krijgen. Neemt u hiervoor contact op met de afdeling Schuldhulpverlening van uw gemeente.